ISTORIJSKI KORAK ZA SRPSKI PLES: Srbin u prezidijumu Svetskog plesnog saveza
Foto: Printscreen/Instagram

VELIKA ČAST

ISTORIJSKI KORAK ZA SRPSKI PLES: Srbin u prezidijumu Svetskog plesnog saveza

Pop kultura -

Na Skupštini World Dance Sport Federation (WDSF), koja je održana u Singapuru 12. junam izabran je novi sastav Prezidijuma za mandatni period 2017 – 2021, na čelu sa Predsednikom gdin Hinder Lukasom.

Nakon dvonedeljne verifikacije novonastalog stanja i sastava u Prezidijumu Svetske sportske plesne federacije (WDSF) za člana Prezidijuma i za Generalnog sekratara WDSF-a izabran je gospodin Jeftić Nenad.

Inače, Nenad Jeftić je od 4. jula 2016.godine na funkciji predsednika Plesnog saveza Srbije, a svetskoj plesnoj sceni poznat je kao domaćin jednog od najvećih međunarodnih plesnih takmičenja u ovom delu Evrope "BEODANCE OPEN," koji će se i ove godine tradicionalno održati 29. i 30.septembra i 1.oktobra u Beogradu i to po 16. put.

"Čast mi je da sam na Skupštini u Singapuru dobio veliku podršku i glasove svojih kolega iz inostranstva. Ovo je veoma odgovorna funkcija i pozicija koja iziskuje mnogo truda, vremena i zalaganja. Mentorisati, uređivati i unapređivati ples na nivou jednog plesnog kluba je izuzetno složen proces, a kamoli na nanacionalnom ili u ovom slučaju svetskom nivou! Trudiću se da svojim radom, znanjem i iskustvom dam svoj maksimalan doprinos napretku plesa u svetu, a time i plesu u Srbiji. Mislm da je ovo velika stvar ali i šansa ne samo za mene kao profesionalca i plesnog stručnjaka, već i za srpski ples - Plesni Savez Srbije i celokupan region", izjavio je Nenad Jeftić, predsednik Plesnog saveza Srbije i Generalni sekretar WDSF-a.

(Kurir.rs/Foto Printscreen/Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track