KANTAUTORKA ALEKSANDRA DENDA U SRBIJI: Prvo Kalemegdan, zatim Karnegi hol!
Foto: Promo

ZVEZDA BERKLIJA

KANTAUTORKA ALEKSANDRA DENDA U SRBIJI: Prvo Kalemegdan, zatim Karnegi hol!

Pop kultura -

Kantautorka, koja je diplomirala nakon samo dve i po godine, večeras će predstaviti album „Dreamer“ u Beogradu, a krajem meseca i u Njujorku

Aleksandra Denda, talentovana kantautorka koja već godinama nastupa i snima širom SAD, Južne Amerike, Evrope i Azije, večeras će premijerno predstaviti album „Dreamer“ na letnjoj sceni „Bitef art kafea“ na Kalemegdanu.

Uz podršku njujorške organizacije umetnika Leitmotiv Arts, Aleksandra je objavila ovaj album, koji je američkoj publici predstavljen u martu 2016. godine u Ist Vilidžu, a privukao je pažnju poznatog portala AllAboutJazz. „Dreamer“ je kolaž akustike i elektronike, jedinstvena fuzija neosoula, džeza, r‘n‘b i vorld mjuzika.

Aleksandra Denda je po završetku školovanja na džez odseku Muzičke škole „Stanković“ dobila stipendiju na koledžu muzike Berkli u Bostonu i usavršavala se na polju džeza, soula i r‘n‘b. Tamo je otkrila vorld mjuzik, indijske tradicionalne melodije i brazilijanu. Diplomirala je nakon samo dve i po godine, a sada živi u Njujorku, gde predvodi dva autorska muzička projekta i radi kao profesor pevanja.

Aleksandrinu uspešnu karijeru upotpunila je saradnja sa istaknutim muzičkim umetnicima u Americi, kao što su Didi Bridžvoter i Herbi Henkok, s kojima je nekoliko puta delila scenu, a ove godine će, 22. jula, nastupiti u čuvenom Karnegi holu u Njujorku.

Ono što je vezuje za melodije sa ovih prostora jeste vokalna grupe Rosa, čiji je suosnivač. Ovo je jedina autentična a kapela grupa na američkom kontinentu koja neguje srpsku tradicionalnu muziku.

Kurir / M. C.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track