MAGIČAN MESEC ZA ŽIVOTNE POTEZE: U julu postoji dan kada vam se svaka želja može ostvariti!
Foto: Profimedia

MALI RITUALI

MAGIČAN MESEC ZA ŽIVOTNE POTEZE: U julu postoji dan kada vam se svaka želja može ostvariti!

Zanimljivosti -

Iskoristite magiju ovog meseca i izvedite ritual koji donosi obilje, očisiti svoj energetski omotač, iscelite se od bolesti i iskoristite mesečeve faze za ostvarenje ciljeva.

Jul mesec je zaista jedan od retkih meseci za koji mogu slobodno reći da je magičan i izuzetan mesec za razne rituale kao i za životne poteze.

Pravo vreme za pozitivnu magiju, tri dana posle mladog meseca najpovoljnija su za bacanje čini za rast i nove početke koji bi trebalo da se ostvare na pun mesec.

Sve posle tog vremena je faza kopnjenje.

Sveća za želju

Kako bi ste ispunili svoju želju ja vam predlažem jedan mali i potpuno bezazlen ritual. Čim uočite Mladi Mesec na horizontu, odmah treba zapaliti jednu sveću pored koje će se vrlo duboko meditira. Trebate misliti na želju, vrlo duboko na način da vašu želju formirate u kratku rečenicu.

Ovu želju treba izgovoriti 70 puta pre Mladog Meseca. Ako je to učinjeno, možete ugasiti sveću koju ćete ponovo upaliti tek ujutro kad ustanete. Nije bitno kad se budite, bitno je samo buđenje. Ponovno palite sveću i 70 puta izgovorite Vašu želju. Nakon toga ugasite sveću.

Drugi i još bolji ritual je sledeće; leto je simbol plodnosti i milosti bogova, pa je stoga idealan period za izvođenje rituala za ostvarenje želja. Uzmite mali blok i olovku, izađite negde u prirodu, udobno se smestite i uživajte u lepoti zelenila i cveća.

Dok punim plućima udišete mirisni vazduh, zažmurite na nekoliko trenutaka i zamišljajte kako sa svakim izdahom iz vas izlaze brige. Potom na papiru zapišite želju i datum njenog ostvarenja.

Nemojte se previše zamarati načinom na koji će se se ispuniti, već se koncentrišite na ishod. Po završetku, papir zapalite, pepeo prospite po travi, pa lagano krenite kući. Ne osvrćite se, pustite da želja radi za vas ida vam se ostvari u naznačenom roku.

U drevna vremena ljudi su se trudili da zadobiju milost bogova i u njihovu čast pravili su svetkovine kako bi se sačuvali od nesreće, bolesti i siromaštva. S proleća su se izvodili rituali za plodna polja, a krajem jula i početkom avgusta slavili su se dani žetve, ubiranja plodova mukotrpnog rada i truda.

foto: Profimedia

Kako iskoristiti magični juli

Navodim vam magične dane u julu uz preporuku da ih dobro iskoristite.

12. juli

Za Petrovdan su vezani mnogi interesantni rituali. Trebalo bi rano da ustanete i „okupate“ se u zracima izlazećeg sunca. Za dobro zdravlje tokom cele godine umijte se rosom. Nakon toga uberite cveće i, dok od njega pletete venčić, razmišljajte o nekoj želji.

Venčić držite u kući sve dok vam se želja ne ostvari. Usamljene osobe treba da naberu buketić cveća, stave ga na jastuk i tako prespavaju.

20. juli

To je Perunov dan, a on je Bog groma, munja i zaštitnika ratnika. Prema predanju, na ovaj dan ne valja se kupati, ne sedi se pored vatre niti se izlazi na oluju.

Ako se sedi pod hrastom, veruje se da će ta osoba dobiti snagu i dobro zdravlje tokom godine.

Na ovaj dan beru se hrastove i brezove grane od kojih se prave metle. Pošto je ovo Perunov dan, možete mu se obratiti i zamoliti ga da vam ispuni tri želje.

25. juli

Na ovaj dan okupajte se rosom jer ona donosi lepotu.

29. juli

Naberite žito, povežite snopić crvenom trakom i držite ga u nekom uglu kuće. Na taj način ukućani će biti zaštićeni od loše energije.To su bili jedni od mnogih rituala koje se rade u ovom mesecu ali sam vam ja naveo samo one koje možete bez ikakvih kontraefekata sami odraditi.

U nastavku teksta navešću dane po energetskim snopovima i kako će oni uticati na zdravlje.

1. – 6. juli: Možete očekivati dešavanja u predelu grudi kao i u predelu glave, neke osobe osetiće povišen sekret.

7. – 12. juli: očekuju se jaki kosmički energetski talasi tako da vas ne iznenadi glavobolja, migrena, blaga mučnina, srčani problemi ali, neki će osetiti i blaga dešavanja u predelu pluća.

13. – 16. juli: U ovom periodu nežniji pol bi trebalo da povede više računa na ginekološka dešavanja, a jači pol na krvno-srčani pritisak.

17. do 21. juli: dani „namenjeni“ za povišen nervni sistem pa ako osetite nervozu, napetost, da su vam teške oči tj. Da jedva gledate, znajte da je to upravo zbog atmosferskog pritiska.

Period od 22. do 26. jula možete očekivati uznemirenost srca tj. Srčanog mišića, niži pritisak ali i dešavanja u kičmenom delu; žene bi trebalo da obrate pažnju tokom tih dana na jajne ćelije.

Dani 27. i 28. do posle podne očekuju se ravne tj. Mirne energije te se ne očekuju jača globalna dešavanja.

Poslednja tri dana najtoplijeg meseca u godini očekuju se problemi sa disanjem, blago stomačni problemi, glava, grudni i blaže hormonski problemi.

Ovaj jul zaista inspiriše da pokrenete sebe, vaš poslovni kao i emotivni deo. Iskoristite ga maksimalno. Dragi moji želim vam magično prijatno i toplo leto.

(Kurir.rs/Aura.ba/Zoran Šumadinac/Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Otkrivamo vam uzbudljive detalje sa snimanja nove sezone serije Ubice mog oca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track