HIT: Kurir u nagrađenoj Basarinoj predstavi
Foto: Promo

GLUMCI GOVORE O UTICAJU NAŠEG LISTA

HIT: Kurir u nagrađenoj Basarinoj predstavi

Pop kultura -

Moramo tu vest da stavimo u Kurir da bi se za naš slučaj čulo, kažu u komadu „Fama o biciklistima“

Najbolja predstava na četvrtom pozorišnom festivalu Novi Tvrđava teatar je „Čuvari tvog poštenja“ Gradskog pozorišta Podgorica, dok je za režiju nagrađen Kokan Mladenović za komad „Jami distrikt“.

Žiri festivala, koji su činili pozorišni kritičar Vladimir Kopicl, glumica Kinga Mezei i rediteljka Mia Knežević, dodelio je još četiri priznanja za glumačke bravure.

foto: Promo

Najbolji glumac je Arpad Mesaroš za izvedbu kralja Karla Ružnog u predstavi Novosadskog pozorišta „Fama o biciklistima“, u režiji Roberta Lenarda. U predstavi, koja je adaptacija romana Svetislava Basare, pominje se i dnevni list Kurir i njegov uticaj.

- Moramo tu vest da stavimo na sajt Kurira da bi se za naš slučaj čulo - kažu glumci.

Nagrada za najbolju žensku ulogu ravnopravno je dodeljena Isidori Simijonović za ulogu srpskog koncepta, Nini Nešković za ulogu bosanskog koncepta i Jeleni Graovac za ulogu hrvatskog koncepta u predstavi „Jami distrikt“.

foto: Aleksandar Jovanović

Selektorka festivala Vida Ognjenović ocenila je da, ako treba da se „takmiči sa srpskom stvarnošću, srpsko pozorište je daleko bolje od nje“, jer je pre svega „ono slobodnije, življe i maštovitije, a jedino je siromašno kao i naša stvarnost“.

- I naš četvrti Novi Tvrđava teatar poručio je da je publika tu, da nas ne gubi, i da je naše pozorište pod zaštitom publike. Bez obzira na našu stvarnost, ta glumačka, histrionska vitalnost je tu, rediteljski impuls je življi nego ikad, te trenutno imamo pozorište koje je od ozbiljne umetničke akcije - rekla je Ognjenovićeva.

Kurir / E.K.

Foto: Promo, Aleksandar Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track