NA NOVOM ZADATKU: Vojnov piše seriju o bandi Pink Panter!
Foto: Printscreen

OTKRIVAMO

NA NOVOM ZADATKU: Vojnov piše seriju o bandi Pink Panter!

Pop kultura -

Scenarista zajedno s producentima iz Srbije i Nemačke radi na projektu od osam nastavaka. Uzor su mu čuveni „Sopranovi“ i „Čista hemija“

Producenti iz Srbije i Nemačke Miroslav Mogorović i Titus Krejenberg, u saradnji sa scenaristom Dimitrijem Vojnovim, snimiće seriju o famoznim Pink Panterima, poznatoj bandi sa Balkana, koja je proteklih godina postala nerešiva enigma za policiju širom sveta.

Projekat u nastajanju radnog naslova „Svi panteri su pink“ nedavno je nagrađen na Sarajevo film festivala u programu platforma CineLink Drama, čiji je pokrovitelj Filmski centar Srbije. Serija je zamišljena kao spoj akcije i komedije u osam jednosatnih epizoda; kao stilske reference su navedene serije „Sopranovi“ i „Čista hemija“, te film „Igraj svoju igru“ (Ocean‘s 11). Serija će biti urađena na srpskom, a zasad je urađen scenario jedne epizode i sinopsisi za ostale.

- Inspiracija za novu seriju bili su mi famozni Pink Panteri. Trenutno smo daleko od glumačke podele i još radim na scenariju. Želimo da pređemo granicu Srbije i bivših država Jugoslavije i da se emituje u svetu. Naš projekat će se razlikovati od serije „Poslednje panteri“, koju smo videli na na Festu. Postoji prostor za jednu veliku seriji i priča nije ispričana. U Beogradu u svakom kafiću postoji makar jedan čovek koji priča da je član ove čuvene bande - kroz omeh kaže Vojnov.

Serija „ Svi panteri su pink“ predstavljena je vodećim evropskim TV emiterima, VoD i SVoD operaterima, te drugim distributerima programa na zajedničkoj otvorenoj prezentaciji i tokom individualnih sastanaka. Odluku o najboljim projektima doneli su članovi međunarodnog žirija Majnholf Curhorst, Tatjana Anderson i Đakomo Durči.

Vojnov je poslednjih godina snimao dva popularna filma „Mali Budo“ i „Jesen samuraja“, u kojima je glavnu ulogu tumačio Petar Strugar.

LJ. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track