VODITELJ ZORAN KESIĆ NA FESTIVALU U IVANJICI: Nušićijada gaji zafrkanciju
Foto: Nebojša Mandić

OPŠTI DŽUMBUS

VODITELJ ZORAN KESIĆ NA FESTIVALU U IVANJICI: Nušićijada gaji zafrkanciju

Pop kultura -

Manifestaciju otvara predstava „Kir Janja“, a šaljivu nagradu dobiće Petar Božović

Proslava jubilarne ivanjičke Nušićijade, pola veka od njenog začetka, počinje sutra i traje do 27. avgusta pod sloganom „Opšti džumbus“, kao idealan moto, prema rečima organizatora, za slavlje poslednjih pola veka u kulturi i društvu na našim prostorima.

- U fokusu nam je ideja vezana za jubilej i činjenica da je tokom ovih pola veka bilo svega 13 Nušićijada, jer je bilo četiri decenije pauze usled tadašnjih političkih obračuna koji su iz svojih interesa zamrzli ovaj važan festival. Autocenzura i dalje postoji, ali ćemo se truditi da se ne ponovi to konfuzno ćutanje. Programom i dokumentarnim filmom na otvaranju setićemo se prve Nušićijade i na njenim krilima stvoriti novu - rekla je Vera Jovanović, koordinator manifestacije.

foto: Beta

Jedan od već tradicionalnih gostiju svakako su i Zoran Kesić i Njuz net.

- Moram da se osvrnem na nagradu koju će zasluženo dobiti ove godine Petar Božović, a to je za „neobjašnjivu ljubav prema Ivanjici“. Božović je u Ivanjici sa Šotrom snimao „Više od igre“, moju omiljenu seriju, jer upravo neguje taj intelektualni humor i gospodstvo kakvo se trudimo i mi da posedujemo u našoj emisiji - zdrava zafrkancija, bez vulgarnosti. Kada dođem u Ivanjicu, tu se pripremam za početak nove sezone. Ponovo se vraćam praćenju bolnih tema poput politike, sirovina, gluposti, laži, jednog đubreta, sve u svemu onog što u Ivanjici nema. Smatram da ovaj grad i festival gaje onaj duh gospodstva i zafrkancije kakav je i Nušić posedovao - rekao je Kesić.

Pozorišni program otvoriće predstava beogradskog Narodnog pozorišta „Kir Janja“ sa Predragom Ejdusom u glavnoj ulozi, a zatvoriće ga „Ožalošćena porodica“ Narodnog pozorišta „Sterija“ iz Vršca.

Kurir / M. C.

Foto: Nebojša Mandić, Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track