DEBELI SNIMA SA SRPSKIM STARELTAMA: U mom filmu nema kritike rijalitija!
Foto: Vladimir Milovanović

Kontroverzno

DEBELI SNIMA SA SRPSKIM STARELTAMA: U mom filmu nema kritike rijalitija!

Pop kultura -

„Patuljci“ će prikazati stvari kakve jesu. Svi to gledamo na TV. Oni jesu duhovno zagađenje koje se dešava svima, ali Srbija nije najgora, kaže reditelj Milinković

Intervju Milorad Milinković, reditelj

Reditelj Milorad Milinković Debeli od 12. jula snima novi igrani film „Patuljci s naslovnih strana“, za koji kaže da će na šaljiv način prikazati surovu stvarnost modernog života uz rijaliti programe.

Glavnu ulogu tumači Gordan Kičić, koji igra Nikolu, zvezdu rijaliti programa „Tri minuta slave“, koji bezobrazno vređa ljude koji se za taj šou prijave. Njegove zlobne i otrovne reči magnetski privlače gledalište i rejting dižu do nebesa.

Najavili ste film o Titu, a snimate priču o rijaliti programima.

- Priča je nastala pre gotovo deset godina, a ja kao svaki reditelj imam jedno pet stvari u fioci. Tito je propao, a ovo već guramo duži niz godina, samo što nas je stvarnost naterala da menjamo scenario. Prva verzija teksta je suviše naivna. Morali smo da idemo u korak s vremenom. Sad imamo vanvremensku priču koja će moći da se gleda za 20 i 30 godina.

Da li će po estetici da liči na vaše prethodne filmove?

- Liči na „Mrtav ladan“ ili „Čitulju za Eskobara“, gde se meša komično i tužno. Film ima emotivne momente.

Da li ovim filmom afirmišete rijaliti programe?

- Ne. Međutim, „Patuljci“ neće biti ni njihova kritika jer da biste kritikovali, morate da se osećate kao neko ko je iznad te stvari i neki moralni autoritet. Film će samo prikazati stvari kakve jesu. Svi gledamo TV. Imamo odnos prema tome, ali su rijalitiji globalno i duhovno zagađenje koje nam se dešava svima. Srbija nije prva i poslednja. U Holandiji i Engleskoj su rijalitiji pet puta gori nego u Srbiji.

Zašto ste uzeli baš Kičića?

- On jedini to može da igra. Da se film snimao pre osam godina, kad je napisan, bio bi sigurno premlad za tu ulogu.

Ulogu ste pisali za Mandu?

- Manda je bio u podeli. Film je trebalo da snimamo prošlog proleća. Međutim, shvatili smo da nećemo imati novca, kao što ga ni danas nemamo.

Kako naći novac za film?

- Ne znam odgovor na to vaše pitanje. Trenutno čekamo rezultate konkursa za komercijalni film Filmskog centra Srbije. Ako dobijemo novac, platićemo ljude. Niko neće snimati na varijantu „dođem ti pare“.

Da li je to praksa kod nas?

- Praksa u Srbiji je da novac dobijete od države. Na konkursima jedni te isti dobijaju pare. Teško je snimiti film bez pomoći države.

Hoćemo li videti zvezde iz rijalitija? Neki se već hvale da su dobili uloge.

- Nisam to znao. A jeste. Imali smo juče devojku na snimanju. Nisam ni znao da je učesnica rijalitija. Imali smo nekoliko devojaka koje su radile slobodne scene. To su te neke dame. Bolje pitajte produkciju.

Niste sami birali glumce za svoj film?

- Nisam. Tražio sam samo da mi dovedu zgodnu devojku. Uslovio sam samo da bude punoletna. Nisam im tražio ni ličnu kartu na uvid (smeh).

Šta su slobodne scene ako nisu ljubavne?

- Morate doći da vidite. Posao ćemo završiti do kraja oktobra.

foto: Dragan Kadić

Ljuba na mukama

BANDOVIĆA NAPAO PEDERUS

Kako je Ljuba Bandović? Čujemo da se povredio na snimanju.

- Nije se povredio. Ujeo ga je pederus (insekt koji izaziva dermatitis pederus, ekcem ili opekotinu na koži, prim. aut.). Da li se tako zove? Jezivo je. Crvenilo se širi po koži.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Vladimir Milovanović, Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track