PRVI FESTIVAL PIJANO SITI: Šezdeset pijanista stiže u Novi Sad
Foto: Promo

Prestižno

PRVI FESTIVAL PIJANO SITI: Šezdeset pijanista stiže u Novi Sad

Pop kultura -

Festival Pijano siti Novi Sad održaće se od 8. do 10. septembra u organizaciji udruženja Mistilend, na čelu s pijanistima i nastavnicima Akademije umetnosti Novi Sad Majom Alvanović i Kostom Jevtićem.

Međunarodna franšiza se već godinama održava u evropskim kulturnim centrima, poput Berlina, Milana i Napulja. Novi Sad kao buduća evropska prestonica kulture 2021. ulaskom u mrežu Pijano siti dobija priliku za još veću vidljivost na kulturnoj mapi Evrope.

Grad slavne pijanističke tradicije, koju su utemeljile Akademija umetnosti Novi Sad i škole „Isidor Bajić“ i „Josip Slavenski“, savršeno je mesto za ovakvo veliko muzičko slavlje.

Ovim povodom dolazi više od 60 pijanista iz celog regiona i gradu poklanjaju više od 70 koncerata na 21 lokaciji. Novosađani će imati priliku da tokom tri dana vikenda uživaju u klasičnoj, džez, filmskoj, fank, pop, vorld i autorskoj muzici.

Festival će biti otvoren u Sinagogi spektaklom „Tri klavira, dvanaest ruku“, nakon čega će nastupiti džez kompozitor i pijanista Aleksandar Jovanović Šljuka.

Zahvaljujući podršci Zavoda za kulturu Vojvodine, Pijano siti dovodi i internacionalne pijanističke zvezde: Zlatu Čočijevu (Moskva/Salcburg/Majami) i Darija Kandelu (Italija), umetničkog direktora Pijano siti festivala u Napulju.

Kurir / M. C.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track