POVRATAK DRAGANE VARAGIĆ U VELIKOM STILU: Jagodinka Simonović opet mesi!
Foto: Marina Lopičić

Otkrivamo

POVRATAK DRAGANE VARAGIĆ U VELIKOM STILU: Jagodinka Simonović opet mesi!

Pop kultura -

Glumica nakon seksi pekarke u filmu „Varljivo leto“ ponovo oblači beli mantil i tumači doktorku u najnovijem ostvarenju „Šavovi“ Miroslava Miše Terzića

Dragana Varagić (60) osamdesetih godina prošlog veka bila je jedna od najpopularnijih mladih glumica u Jugoslaviji.

Slavu joj je donela epizodna uloga izazovne pekarke Jagodinke Simonović u filmu „Varljivo leto ‚68“. A onda je otišla u Kanadu i jednostavno nestala s raspadom velike zemlje. Nakon više od dve decenije, pre tri godine ponovo se vratila u Beograd, a konačno će zaigrati na velikom platnu u filmu „Šavovi“, koji potpisuje kao reditelj Miroslav Miša Terzić. Nakon zgodne pekarke Dragana je opet u belom mantilu i tumači lik doktorke.

foto: Printscreen

Istinita priča

Scenario nastao iz pera Elme Tataragić po žanru je triler i melodrama koja bavi se temom nestalih beba iz bolnica u Beogradu. Elmi je inspiracija za priču poslužilo svedočenje jedne od majki, krojačice iz Beograda, koja veruje da joj je dete oteto pre više od 20 godina. Snimanje filma završeno je 21. avgusta u Beogradu, a pored Dragane povratnica na veliko platno je i Snežana Bogdanović. U više ženskom filmu igraju i Vesna Trivalić, Jelena Stupljanin, Ksenija Marinković, Jovana Stojiljković, Marko Baćević i Rale Milenković.

Od premijere legendarnog ostvarenja „Varljivo leto“ Gorana Paskaljevića prošle su 32 godine, a rečenica koju je izgovorio Bata Stojković: „Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi“ odavno je postala kultna.

- Na ulogu Jagodinke danas gledam s osmehom. Dobila sam priliku da biram i njen akcenat i pesme koje će pevušiti. Mlada pekarka mi je draga jer je simpatična, nežna i komična. Igrala bih je ponovo. Ona je bila nešto komično u mom repertoaru nakon tragedija i likova koja sam igrala u Narodnom pozorištu. Izgledala bi isto da se snima danas jer je drugačije ne bih odigrala - ispričala je Dragana za Kurir.

foto: Damir Dervišagić

Igra i Vesna Trivalić

Producenti „Šavova“ su umetnici iz Srbije s karijerom u Americi Milena Garfild i glumac Uliks Fehmiu, koji, slučajno ili ne, drži pekaru u Njujorku, gde živi sa suprugom Snežanom Bogdanović. Dragana Varagić danas predaje glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Društveno odgovorni

PRIČA O NESTALOJ DECI

Reditelj Miroslav Terzić radio je hit film „Ustanička ulica“, a za novi projekat poslužilo mu je lično iskustvo.

- Postao sam otac 2001. godine, prvi put. Te iste godine, nekoliko meseci pre tog najvažnijeg događaja u mom životu, čuo sam za priču o krađi novorođenčadi iz porodilišta, o njihovoj prodaji, o lažnim smrtima, o prevarenim majkama i uništenim porodicama. Događaj koji me je čekao izazivao je strah, i to ne samo onaj primarni, hoće li sve biti u redu, već i ovaj novi, da se i nama ne desi slična sudbina. Dugo se bavim ovom temom i očigledno je vreme da se ova priča ispriča - rekao je reditelj za sajt Filmskog centra Srbije.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Damir Dervišagić, Printscreen, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track