MINISTAR NA ŠTANDU ADRIJA MEDIJA GRUPE Dačić: Mi Srbi smo šarmantan narod
Foto: Dado Đilas

Sajam medija

MINISTAR NA ŠTANDU ADRIJA MEDIJA GRUPE Dačić: Mi Srbi smo šarmantan narod

Pop kultura -

Veoma posećeno Brojni posetioci slušali ministra spoljnih poslova i pop pevačicu, a veliku pažnju izazvali i ostali poznati koji su nas posetili

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić posetio je juče štand „Adrija medija grupe“.

foto: Dragana Udovičić

U razgovoru s urednikom naše video-produkcije Ratkom Femićem šef srpske diplomatije je odgovorio na kritike protivnika koji mu zameraju što je uveo muziku u diplomatiju i optužuju ga da na taj način bruka Srbiju u svetu.

- Ja sam u to ulazio uvek upravo sa željom da naš gost bude zadovoljan. To su moje kolege ministri i nikada se nije desilo da neko iz Beograda ode nezadovoljan. Mi moramo na taj način da ih impresioniramo, nećemo valjda da pretimo. Šta treba da kažemo - bacićemo atomsku bombu?! - rekao je Dačić.

Tokom razgovora Dačić se osvrnuo i na čuveni dijalog s Ketrin Ešton, kada je visokoj predstavnici EU izgovorio onu psovku: Srbiji je s vama fak evri dej!

- Baronici sam tada rekao: „Keti, nama je s vama fuck svaki dan!“ Pogledala me je i posle toga se smejala pola sata. Oni nemaju duha, pa nisu sami shvatili da te dve reči zvuče isto. M imamo duha i šarma i šarm je nešto čime treba da osvajamo svet! - poručio je Dačić.

foto: Dragana Udovičić

Pop pevačica Goca Tržan, takođe naš gost na Sajmu, savetovala je mlade da se drže knjige i da je obrazovanje najbitnije. Sličnog mišljenja bila je i voditeljka „Parova“ Jovana Jeremić, koja je otkrila da je pravni fakultet završila pre roka.

- Znam da su deca najiskreniji fanovi, zato ću i ja biti iskrena. Najbitnije je da čitate knjige i da što manje vremena provodite na telefonu i društvenim mrežama. Primetila sam da su deca mahom funkcionalno nepismena, ne znaju da se „ne mogu“ i „ne znam“ pišu odvojeno. Na to se treba fokusirati i iz korena promeniti sistem - rekla je pevačica.

foto: Printscreen

O medijskoj nezavisnosti

OBRADOVIĆ: TU SMO OKO TROJKE

Na centralnoj bini održan je panel „Kako se dolazi do medijske nezavisnosti“, u kome su učestvovali Gordana Janković, Vukašin Obradović, Slaviša Lekić, Vladimir Radomirović i Draža Petrović. Moderator je bio Želimir Bojović.

foto: Dragana Udovičić

Vukašin Obradović ocenio je da se Srbija „nalazi oko trojke“ kada je reč o lestvici medijskih sloboda u Srbiji.

Kurir / E.K.

Foto: Dragana Udovičić, Dado Đilas, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track