STIVEN HOKING 53 GODINE PATI OD OPAKE BOLESTI: Poslao je snažnu poruku svima koji pate od depresije!
Foto: Profimedia

INSPIRACIJA

STIVEN HOKING 53 GODINE PATI OD OPAKE BOLESTI: Poslao je snažnu poruku svima koji pate od depresije!

Pop kultura -

Svetski poznati naučnik Stiven Hoking je poznat po teorijskoj fizici, gde nam je pružio složen i dragocen uvid u prostor i vreme.

Stiven Hoking je podelio svoje znanje i u više emocionalnih pitanja. U nedavnom razgovoru, on je poslao divnu poruku ljudima koji pate od depresije, upoređujući depresiju sa crnim rupama – objašnjavajući da bez obzira koliko tamno izgledaju, nije nemoguće da se izbegnu.

Naučnik je rekao: "Poruka ovog predavanja je da crne rupe nisu tako crne kao što su naslikane. One nisu doživotni zatvori kako smo nekada mislili… stvari mogu izaći iz crne rupe, kako van, tako i verovatno u drugi univerzum. Zato, ako se osećate da ste u crnoj rupi, ne odustajte – postoji izlaz."

A post shared by Kaleb Bruce (@theprincehaven) on

On je napunio 74 godine, boluje već 53 godine od amiotrofične lateralne skleroze – pored toga što mu je rečeno da će živeti samo dve godine, nakon dijagnoze bolesti 1963. godine, držao je govor za preko 400 ljudi u "Royal" institutu u Londonu.

Govoreći istoj publici, njegova kćerka Lusi istakla je neverovatnu mentalnu sposobnost njenog oca – kako intelektualno, tako i emotivno.

"On ima veoma zavidnu želju da nastavi dalje i sposobnost da okupi sve svoje resurse, svu njegovu energiju, sav svoj mentalni fokus i da sve to stavi u jedan cilj, a to je da ide dalje. Ali ne samo da nastavi dalje radi opstanka, već da prevaziđe to svojim izvanrednim radom – pisanjem knjiga, predavanjima, inspirišući druge ljude sa neurodegenerativnim i drugim smetnjama u razvoju", rekla je ona.

Nekako, ovo priznanje često bolesnog stanja depresije od takvog preživelog i briljantnog uma može dati hrabrost onima koji pate od tog stanja, samo se podsetite, bez obzira koliko loše izgleda, nemojte nikada odustati.

Kurir.rs/Iheartintelligence, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track