FILM DOVLATOV: Milan Marić počeo trku za Zlatnog medveda
Foto: EPA

Predstavljen na Berlinalu

FILM DOVLATOV: Milan Marić počeo trku za Zlatnog medveda

Pop kultura -

Srbija decenijama nije imala nijedan film u glavnom takmičarskom programu berlinskog festivala, a karte za premijeru i prvu reprizu odmah su bile rasprodate

Jedan od najprestižnijih svetskih festivala, 68. filmski festival u Berlinu, počeo je u četvrtak, a juče je predstavljen biografski film „Dovlatov“ Alekseja Germana u rusko-poljsko-srpskoj produkciji, sa Milanom Marićem u glavnoj ulozi ruskog pisca Sergeja Dovlatova.

Srbija decenijama nije imala nijedan film u glavnom takmičarskom programu berlinskog festivala, a karte za premijeru i prvu reprizu odmah su bile rasprodate.

Na konferenciji za medije, govoreći o najvećim izazovima koji su bili pred njim u građenju uloge, Milan Marić je izjavio:

- Bilo je veoma izazovno. Ovo mi je bila istovremeno prva glavna uloga i prvi internacionalni film, sa fantastičnim rediteljem, na ruskom jeziku, koji nisam govorio. Dolazim iz druge zemlje, iz Srbije, i morao sam da se udubim u rusku dušu, glumeći pisca za kog nikad nisam čuo. Nisam znao da li ću izdržati pritisak, znao sam samo da moram da verujem u Alekseja. Rekao sam mu: „Uzmi me za ruku i postaraj se da se ne izgubim.“ I tako je i bilo - rekao je Marić.

Ove godine naša zemlja će se predstaviti sa tri ostvarenja.

Kurir / E.K., Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track