KULTURNI CENTAR MENJA IME: Pančevo se odužuje Nebojši Glogovcu!
Foto: Printscreen

BIROKRATIJA KOČI

KULTURNI CENTAR MENJA IME: Pančevo se odužuje Nebojši Glogovcu!

Pop kultura -

Odluku o promeni imena institucije moraju još da potvrde političari u lokalnom parlamentu, što se očekuje narednih dana. Veče sećanja na Nebojšu održaće se 11. aprila

Kulturni centar Pančeva još nije promenio ime u Centar za kulturu Nebojša Glogovac.

Ekipa Kurira boravila je pre nekoliko dana u Pančevu, gde smo se uverili da na ulazu u ovu instituciju i dalje stoji stara tabla.

Narod jednoglasan

Kulturni centar će, kako smo saznali od zaposlenih, poneti novo ime tek nakon što odluku izglasaju političari u lokalnom parlamentu. Sednica gradske skupštine zakazana je za sutra, kad bi ova inicijativa trebalo da se nađe na dnevnog redu.

- Narod je za ovu odluka, a očekujemo da će je i političari doneti jednoglasno. Glogovac je odrastao u Pančevu i ovde je igrao prve predstave - kaže za Kurir jedan od prolaznika koga smo sreli ispred Kulturnog centra, koji se začudio što on još uvek nosi staro ime.

Urednici u Kulturnom centru Pančevo već uveliko pripremaju veče posvećeno Glogovcu. Velika izložba i prigodan program biće održani 11. aprila u znak trajnog sećanja na neponovljivog barda glumišta, a prisustvovaće i njegovi najbliži.

Prvi koraci

Nebojša Glogovac je najveći deo svog detinjstva proveo u Pančevu. Tu je završio osnovnu i srednju školu, dok je njegov otac Milovan bio sveštenik u Uspenskoj crkvi. Zato ga mnogi Pančevci pamte i smatraju svojim sugrađaninom. On je sticao prva glumačka iskustva u Ateljeu mladih pre nego što je otišao u profesionalce, a da upiše glumu, nagovorio ga je pokojni Milenko Zablaćanski. Tokom svoje filmske i pozorišne karijere oživeo je brojne karakterne likove najrazličitijeg spektra, od kojih se većina već sada smatraju antologijskim.

Očinski savet učenicima

DECO, SAMO VI POLOŽITE SA ODLIČNIM

Nebojša Glogovac je do smrti radio i kao profesor glume. U jednoj školi otkrivao je mladima tajne svog posla, a njegovi učenici objavili su njihovu zajedničku prepisku. Oni su mu poželeli da se brzo oporavi, a glumac je imao za njih samo jednu poruku:

- O, ljubi vas vaš profa. Biće sve kako treba, samo da vi položite s odličnim.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track