PREDSTAVA NASTOJNIK PROSLAVILA TRI DECENIJE NA SCENI: Publiku počastili pivom i slatkišima
Foto: Saša Urošev

SVEČANO

PREDSTAVA NASTOJNIK PROSLAVILA TRI DECENIJE NA SCENI: Publiku počastili pivom i slatkišima

Pop kultura -

Doajeni vojvođanskog glumišta Dragan Ostojić, Branislav Knežević i Slavoljub Matić obeležili jubilej i 143. izvođenje u Kikindi

Predstava „Nastojnik“ premijerno je na maloj sceni Narodnog pozorišta u Kikindi izvedena 19. marta 1988. godine, a od tada se glumački sastav nije menjao.

Doajeni vojvođanskog glumišta Dragan Ostojić, Branislav Knežević i Slavoljub Matić s „Nastojnikom“ su gostovali širom Srbije i bivše Jugoslavije. Na razne načine obeležili su svečarska izvođenja poput punoletstva predstave i četvrt veka postojanja, a slično je bilo i u subotu uveče. Tokom 143. izvođenja glumačka postava je, povod tri decenije igranja „Nastojnika“, publiku počastila tortom i pićem.

- Kroz ovaj komad smo učili i, nadam se, naučili glumu. Predstava se menjala zajedno s nama. Naša publika su zapravo naši prijatelji - konstatovao je glumac Dragan Ostojić.

foto: Saša Urošev

On je i režirao komad Harolda Pintera, a kao na osobenost najdugovečnije kikindske predstave ukazao je da su na Joakim interfestu u Kragujevcu, posle 20 godina igranja komada, on, Knežević i Matić ravnopravno podelili prvu nagradu za najbolju mušku ulogu.

- Imam običaj da kažem da sam najstariji član, jer sam bio u prvoj podeli „Nastojnika“. Na kraju je, iz treće ruke, sklopljena ova glumačka postava. Dogurali smo, evo, do 30 godina izvođenja „Nastojnika“ i s publikom nazdravili jubileju - rekao je Branislav Knežević. I njegovom kolegi je ova predstava obeležila glumačku karijeru:

- To je bila prva predstava koju sam kompletno uradio u kikindskom teatru, iako sam nekoliko meseci pre premijernog izvođenja „Nastojnika“ uskočio u neke predstave. „Nastojnik“ zauzima posebno mesto u mom glumačkom opusu od nekih 150 naslova. Publiku smo prvi put ovako počastili kad je predstava postala punoletna - prisetio se Slavoljub Matić.

Kurir / S. Urošev

Foto: Saša Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track