MILAN MARIĆ I MARKO JANKETIĆ O JUBILEJU: Svakom glumcu je san da bude deo JDP
Foto: Marina Lopičić

SREĆNI

MILAN MARIĆ I MARKO JANKETIĆ O JUBILEJU: Svakom glumcu je san da bude deo JDP

Pop kultura -

Glumac uoči jubileja kaže da je odrastao u najznačajnijem teatru i da je gledao predstave već sa pet godina zahvaljujući ocu, slavnom Mihailu Miši Janketiću

Jugoslovensko dramsko pozorište danas proslavlja jubilej 70 godina postojanja dodelom nagrada i obnovom predstave "Kralj Betajnove", a Marko Janketić (35) od 2015. član je ansambla.

foto: Marina Lopičić

Glumac uoči jubileja u izjavi za Tanjug kaže da je odrastao u najznačajnijem teatru i da je gledao predstave već sa pet godina zahvaljujući ocu, slavnom Mihailu Miši Janketiću.

"Tata me je upoznao s ljudima koji rade na blagajni, sa Saletom i Zokijem, i kada kao klinci nismo imali love ni za čaj, ni za šta, pogledamo u novinama šta je tog dana na repertoaru JDP. Obično bude neka predstava koju smo gledali već 10 puta, ali mi odemo i pogledamo je još jednom", ispričao je Janketić.

foto: Dragana Udovičić

Marko danas naglašava i da je JDP jedno od angažovanijih pozorišta i da se tako biraju i komadi. Pored njega, najmlađi u ansamblu je Milan Marić (28), dok su od glumica tu Nataša Tapušković (42) i Milena Vasić (40).

"Kad sam dolazio u JDP kao dete i kasnije kao student da gledam predstave, maštao sam da stanem na tu scenu. JDP je postao moja kuća i danas zajedno rastem s njom kao glumac", kaže Marić.

Pozorište sada nema mogućnost da zaposli nijednog novog člana. JDP danas vodi Tamara Vučković Manojlović, koja je prva žena na toj funkciji u istoriji JDP.

(Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track