17 GODINA NAKON SMRTI PEVAČA INDEKSA: Ovu IZGUBLJENU PESMU otpevao je Davorin Popović, NIKADA JE RANIJE NISTE ČULI! (VIDEO)
Foto: Youtube screenshot

POTPUNO NEOČEKIVANO

17 GODINA NAKON SMRTI PEVAČA INDEKSA: Ovu IZGUBLJENU PESMU otpevao je Davorin Popović, NIKADA JE RANIJE NISTE ČULI! (VIDEO)

Pop kultura -

Ismet Nuno Arnautalić, koji je svirao gitaru u Indexima do 1969. godine, obradovao je mnogobrojne fanove sarajevskih rokera pesmom koja do sada nikada ranije nije objavljivana. U pitanju je pesma "Ti misliš dobro bi bilo" koju je napisao davne 1982. godine i dao je Goranu Gerinu.

"Pregledavajući nedavno svoju muzičku arhivu, sa idejom da konačno skupim sve kompozicije koje sam komponovao na jednom mestu, naišao sam na nešto što sam, čini mi se, potpuno izbrisao iz svoje memorije... I, slušam pesmu, naviru sećanja... kroz maglu", izjavio je Nuno.

"Tekst je napisao Duško Trifunović, a aranžman Ranko Rihtman. Pesmu je Goran snimio i stavio je na svoj prvi LP. Pesma se često vrtila na radio-programu. Kada ju je Davorin Popović čuo, molio me da on snimi svoju verziju. Jednog dana otišli smo u studio i za svoju dušu snimili Davorovu verziju 'Ti misliš dobro bi bilo' na već postojeću matricu, na kojoj se nepogrešivo prepoznaje solo gitara Bode Kovačevića", dodao je on.

Kako ističe, sve godine su mu proletele u samo jednom trenutku, čim je čuo ovu verziju.

"Ja mislim bilo bi dobro da podelim ovo malo blago što sam našao, ovo putovanje u prošlost, koje nas seća na našeg Pevača. Uživajte u sjajnoj Davorinovoj premijernoj izvedbi 'Ti misliš dobro bi bilo'! Ovo sigurno do danas niste čuli".

Podsetimo, blistava karijera Indeksa prekinuta je nakon smrti poznatog pevača, koji je preminuo od raka pankreasa u junu 2001. godine.

(Kurir.rs/Bosonoga.com/Foto: Youtube screenshot)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track