OBJAVLJENI POBEDNICI FESTIVALA U BERLINU: Gorica proglašena za NAJBOLJU glumicu, Glogovcu posthumno priznanje!
Foto: Nebojša Mandić

VELIKI USPEH

OBJAVLJENI POBEDNICI FESTIVALA U BERLINU: Gorica proglašena za NAJBOLJU glumicu, Glogovcu posthumno priznanje!

Pop kultura -

Gorica Popović nagrađena je za najbolju glumicu u Berlinu, na festivalu SEEFF (South East European Film Festival/Filmski festival južne i istočne Evrope) za ulogu u ostvarenju "Kozje uši" Marka Kostića, a posthumno nagrađen je i Nebojša Glogovac za film "Ustav Republike Hrvatske".

foto: Damir Dervišagić

U kratkom obrazloženju žirija navedeno je da "Goricu Popović nagrađuju za snažnu, uverljivu, autentičnu i optimističku glumačku kreaciju lika bake koja se stara o svojoj unučadi u postsocijalstičkoj Srbiji". U ime Gorice nagradu je primila glumica Milica Spasojević.

foto: Printscreen Youtube

Na SEEFF je ove godine prikazano 16 filmova iz 15 zemalja južne i istočne Evrope, a međunarodni žiri dodelio je četiri nagrade. Film "Kozje uši" početkom juna biće prikazan u zvaničnoj konkurenciji festivala Zlatna lipa u Staroj Zagori u Bugarskoj i na SEEFF festivalu u Parizu. Ovaj film je s uspehom prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Pekingu, na Međunarodnom festivalu ženskih filmova u Bejrutu i na međunarodnom filmskom festivalu Lejk vju u Candrigaru u Indiji. Gorica Popović dobila je i nagradu za glavnu ulogu i u Venecueli.

foto: Printscreen Youtube

Kurir.rs / M. C. / Foto: Nabojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track