Najnovije vesti

NAJBOLJA PREDSTAVA IZ REGIONA NA ŠEKSPIROVOM FESTIVALU: Torbičin Tit Andronik diže zavesu na Vidovdan (VIDEO)
Foto: Promo/ Marko Ercegović

ne propustite

NAJBOLJA PREDSTAVA IZ REGIONA NA ŠEKSPIROVOM FESTIVALU: Torbičin Tit Andronik diže zavesu na Vidovdan (VIDEO)

Pop kultura

Peto izdanje Šekspir festivala otvoriće na Vidovdan, 28. juna, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu predstava "Tit Andronik", u izvođenju Zagrebačkog kazališta mladih i režiji Igora Vuka Torbice.

Drama je premijerno izvedena u martu u Zagrebu, a jednako dobro su je prihvatili i publika i kritika i jedno je od ostvarenja koja su obeležila proteklu sezonu u regionu.

- Torbičin "Tit Andronik" nije samo priča o Rimu ni o ljudskoj prošlosti. Ovaj "Tit Andronik" jasno govori o našem vremenu - stoji u kritici Večernjeg lista.

Tit Andronik" je prva od deset Šekspirovih tragedija, napisana 1593, odmah nakon njegove prve istorijske tetralogije (tri "Henrija VI" i "Ričard III") i ujedno jedan od Šekspirovih najkontroverznije tretiranih komada. U izvornoj recepciji izuzetno popularan (navodno se bez prekida izvodio 20 godina), "Tit Andronik" je od 17. do 20. veka bio gotovo potpuno ignorisan, pre svega zbog svog krvavog zapleta. Kao da se zapadna civilizacija licemerno htela odreći svoje krvoločne strane u umetničkoj interpretaciji, iako je u istorijskoj stvarnosti tu stranu neprestano i nemilice hranila i razrađivala. Ovoj drami su tokom tog razdoblja umanjivali vrednost čak tvrdeći da to nije Šekspirov komad.

Prodaja ulaznica za predstavu "Tit Andronik" počeće 4. juna na blagajni Srpskog narodnog pozorišta i svim prodajnim mestima Eventima. Cena ulaznica u pretprodaji prvih sedam dana, do 11. juna, iznosi 500 dinara. Od 12. juna redovna cena ulaznice iznosiće 700 dinara.

(Kurir/ Foto:Promo/Marko Ercegović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...