OTVARANJE SPOMENIKA KARLU MALDENU TEK NA JESEN: Umesto Daglasa u Beograd stiže Džejms Vuds
Foto: Profimedia

dobre vesti

OTVARANJE SPOMENIKA KARLU MALDENU TEK NA JESEN: Umesto Daglasa u Beograd stiže Džejms Vuds

Pop kultura -

Otkrivanje spomenika Karlu Maldenu, američkom glumcu srpskog porekla koji je nagrađen Oskarom, u Jugoslovenskoj kinoteci, umesto najavljenog 13. jula, biće odloženo za jesen, najverovatnije za septembar.

foto: Profimedia

Promenu datuma inicirao je vajar kome je potrebno dodatno vreme za izradu završnih detalja, ali i Majkl Daglas. - Imaćemo više vremena da u Beograd dođu Džejms Vuds i Daglas, koji su izrazili želju da prisustvuju ovom događaju - rekao je Dobrivoje Tanasijević Dan Tana i dodao da se još traži novi datum za tu ceremoniju, jer on zavisi od obaveza članova porodice našeg oskarovca, slavnih glumaca, ali i državnog vrha s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na čelu.

Džejms Vuds
Džejms Vudsfoto: Profimedia

Čuveni producent je inicijativu za otvaranje legata i podizanje spomenika Karlu Maldenu pokrenuo pre tačno pet godina. Malo je poznato i da je holivudski velikan Džejms Vuds ("Bilo jednom u Americi", "Vampiri"...) 1999. godine predvodio demonstracije protiv bombardovanja Jugoslavije i da je bio žestok u osudi tadašnje američke zvanične politike. Vudsova baba po majčinoj strani je poreklom iz Srbije, a on je poznat po najvećem koeficijentu inteligencije u Holivudu. Njegov IQ je 180.

Karl Malden
Karl Maldenfoto: Youtube Printscreen

Karl Malden je bio američki glumac srpsko-češkog porekla, a pravo ime mu je Mladen Sekulović. Iako rođen u Čikagu, odrastao je u obližnjem gradu Geriju, u Indijani. Snimio je 65 filmova, a neki od najpoznatijih su "Tramvaj zvani želja", "Na dokovima Njujorka" i "Paton". U Beogradu je glumio u filmu "Suton", a značajna je i njegova uloga u TV seriji iz sedamdesetih godina prošlog veka "Ulice San Franciska".

Kurir/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track