PORED MENE DOBIJA SVOJ RIMEJK: RTS ga snima kao mjuzikl
Foto: Dragan Kadić

saznajemo

PORED MENE DOBIJA SVOJ RIMEJK: RTS ga snima kao mjuzikl

Pop kultura -

Reditelj Stevan Filipović priprema snimanje filma u kome će igrati i Slaven Došlo i Nikola Glišić, koje je proslavila ljubavna scena. Premijera je planirana u novogodišnjoj noći

Javni servis Srbije očigledno je rešio da modernizuje svoj program, pa navodno planira da snimi film s gej tematikom, saznaje Kurir. Reditelju Stevanu Filipoviću povereno je da za novogodišnji dečji program RTS adaptira svoj film "Pored mene" kao mjuzikl, a uveliko teku pripreme za početak snimanja. - Pozivam sve raspoložene za statiranje u mjuziklu da se jave. Potrebni su nam devojke i mladići od 18 do 24 godine. Snimaće se u Beogradu od 24. do 29. juna - piše u pozivu koji je objavio Filipović na svom Tviteru.

Stevan Filipović Foto: Damir Dervišagić
Stevan Filipović Foto: Damir Dervišagić

Film "Pored mene" prati razred koji je, zbog određenih okolnosti, za kaznu zaključan u školi bez mobilnih telefona, te učenici dolaze u priliku da se zaista upoznaju. Veliku pažnju javnosti nakon premijere filma izazvali su mladi glumci Slaven Došlo i Nikola Glišić. Naime, oni u filmu imaju gej scenu, gde se u tuš-kabini ljube, a još nije poznato kako će njihov odnos biti prikazan u predstavi. - Želeo sam da snimim iskrenu priču o jednom odeljenju gimnazijalaca i da ukažem na nedostatak empatije u savremenom društvu - rekao je reditelj o filmu.

foto: Filip Plavčić

Reditelj Stevan Filipović ostao je nedostupan za komentar, pa smo pozvali gej aktivistu Predraga Azdejkovića. - Obradovala me je vest da RTS snima mjuzikl "Pored mene" i nadam se da će biti više LGBT sadržaja na nacionalnom servisu, jer RTS apsolutno ignoriše tu temu. Već nekoliko godina unazad radim monitoring LGBT sadržaja u domaćim medijima i RTS jako zaostaje u odnosu na druge medije. U poslednjih nekoliko godina nije urađena nijedna emisija koja bi se bavila ovom temom, a bilo je toliko povoda - kaže za Kurir urednik magazina Optimist.

foto: Dragana Udovičić

Prvi put peva Dragan Mićanović

Urednica dečjeg i školskog programa RTS Nataša Drakulić potvrdila nam je da će se raditi mjuzikl "Pored mene". - Muziku radi Nikola Čuturilo, koji je napravio sjajne songove. Program će biti namenjen deci do 12 godina. Pesme će izvoditi glumci iz filma, a pevaće i neki na koje nismo navikli poput Dragana Mićanovića. Lepo je što jedan mlad reditelj kao što je Filipović radi sa RTS - rekla je Drakulićeva, ali i da mjuzikl nema gej tematike.

Kurir.rs/ Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track