NAKON DVA MESECA: Di-džej sahranjen uz suze, ruže i stihove! Poslednji pozdrav za Tima Berglinga!
Foto: Profimedia

TUGA

NAKON DVA MESECA: Di-džej sahranjen uz suze, ruže i stihove! Poslednji pozdrav za Tima Berglinga!

Pop kultura -

Tim Bergling, u javnosti poznat kao di-džej Avići sahranjen je u nedelju na privatnoj ceremoniji za ožalošćenu porodicu i bliske prijatelje u rodnom Stokholmu na groblju poznatom kao Šumovito groblje.

foto: Profimedia

Avićija su pronašli mrtvog 20. aprila u hotelskoj sobi u odmaralištu u Omanu gde je, navodno, oduzeo sebi život. Muzičar je imao samo 28 godina.

Avićijev poslednji ispraćaj za najbliže bio je u katedrali pod zaštitom UNESCO-a. Američki muzičar i vlasnik noćnog kluba Džesi Vejts fotografisao je papire sa stihovima i notama uz latice crvenih ruža, a sliku je podelio na društvenim mrežama.

foto: Profimedia

Zvanični uzrok smrti ni nakon sahrane nije javno objavljen, no još prošlog meseca Berglingova porodica prenela je podatak kako je di-džej najverovatnije oduzeo sebi život. Tada su u pismu za javnost rekli da se Avići 'borio sa svojim mračnim mislima, ali da više očito nije mogao'.

Studiomode

A post shared by Avicii (@avicii) on

U pismu, potpisanom s 'Porodica', piše kako je Tim bio nežna umetnička duša i osetljiv dečko koji nije bio dovoljno snažan za 'mašineriju' u koju je prerano upao, odnosno javni posao kojim se bavio. Piše i da su ga mučile filozofske misli o značenju života, životu uopšte i pojmu sreće, ali da više nije mogao i da je zapravo žudio za mirom.

Studiomode

A post shared by Avicii (@avicii) on

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track