ništa od pomirenja

(KURIR TV) EMIR KUSTURICA ISPROZIVAO KUMA: Fotošopirajte me DA BUDEM LEP KAO BREGOVIĆ

Pop kultura -

Proslavljeni reditelj našalio se da danas mnoge svetske zvezde, uključujući i Bregu, previše ulepšavaju svoje slike pre objavljivanja u medijima

Emir Kusturica iznenadio je novinare okupljene na konferenciji za medije kad je pomenuo svog kuma Gorana Bregovića, s kojim godinama nije u dobrim odnosima.

Proslavljeni reditelj bio je spreman da odgovori na svako naše pitanje, ali je imao jednu molbu za foto-reportera.

- Kako se oni veliki kao Bregović uvek fotošopiraju, tako i meni napravite neke lepe fotografije - našalio se proslavljeni reditelj, što je nasmejalo okupljene koji su došli kod profesora kako bi saznali ko će biti gosti 6. Boljšoj festivala, koji se od 14. do 17 juna održava na Mećavniku.

foto: Damir Dervišagić

Emir Kusturica i Goran Bregović već godinama ne razgovaraju, a kumovi su prekinuli saradnju nakon filma "Arizona drim".

- Što se mene tiče, Brega je završena priča. Prekinuli smo svaki kontakt kada me je prevario za muziku u filmu "Arizona drim". Platio sam mu da napiše muziku, a on mi je podmetnuo jednu korzikansku, jevrejsku pesmu. Tako je on kod mene zarađivao. Još me je i obrukao kod Igija Popa - objasnio je Kusturica.

Izgleda da od pomirenja decenije nema ništa, jer i na ovogodišnjem Boljšoj festivalu, koji će trajati dan duže, nećemo videti njegovog kuma, ali stižu Nemanja Radulović, pijanista Denis Macujev, Julijan Rahlin i Roman Simovič, kao i američki gitarista Geri Lukas.

Bregović do zaključenja broja nije odgovarao na naše pozive.

Lep ko slika... Kusturica nasmejao sve na konferenciji
Lep ko slika... Kusturica nasmejao sve na konferencijifoto: Dragana Udovičić

Kusturicu već sutra čeka velika svečanost u Andrićgradu, gde će biti otkriven spomenik braći Sokolović - Mehmed-paši i Svetom Makariju. Komplikacije s carinom prilikom prebacivanja iz Smedereva za Višegrad uspešno su rešene.

- Braća Sokolović će zagrljeni dočekati sve dobronamerne putnike na ulazu u Andrićgrad, kao u vreme Cara Dušana i dati im utočiste. Makarije je obnovitelj Pećke patrijaršije i njegova veza s Mehmed-pašom je izraz života na Balkanu - deoba i pružanje pomoći. Oni simbolišu ideju da je zajedno lakše i da ne mora da bude rata dok ne udari brat na brata - poručio je Kusturica.

Kurir/ Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track