BJELA PREDSTAVIO SVOJE NOVE BEBE: Ovo su nove nade srpskog glumišta!
Foto: Damir Dervišagić

na snimanju nove serije Žigosani u reketu

BJELA PREDSTAVIO SVOJE NOVE BEBE: Ovo su nove nade srpskog glumišta!

Pop kultura -

Reditelj na novom projektu angažovao studente Dragana Petrovića Peleta, ali i decu svojih kolega Marka Nikolića, Anice Dobre i Branimira Brstine

Dragan Bjelogrlić proslavio je s novinarima i članovima ekipe početak snimanja serije "Žigosani u reketu". Novi projekat talentovanog glumca i reditelja donosi priču o Srbinu i Hrvatu, dvojici nekada nerazdvojnih prijatelja i saigrača u slavnom košarkaškom klubu, koji je danas na rubu propasti.

Dubravka Mijatović
Dubravka Mijatovićfoto: Damir Dervišagić

Ova savremena bajka zapravo je, kako objašnjavaju autori, priča o drugoj šansi za ljubav, prijateljstvo i sreću. Glavne uloge tumače zagrebački glumac Filip Šovagović (51), Nebojša Dugalić (48), Dubravka Mijatović (50) i Aleksandar Radojičić (31), a Bjela je dao šansu i nekim novim nadama, studentima glume i deci svojih kolega Mioni Marković (ćerki istoričara Predraga Markovića), Mini Sovtić (ćerki Anice Dobre), Mini Nikolić (ćerki Marka Nikolića) i Đuri Brstini (sinu Branimira Brstine).

- Bili su najbolji na kastingu - kratko je rekao Bjelogrlić.

foto: Damir Dervišagić

U seriji ćemo gledati studente glume iz klase Dragana Petrovića Peleta, ali i mladog Brstinu, koji nije uspeo da upiše glumu, ali neće odustati. - Bjelogrlić radi najozbiljnije projekte u našoj zemlji. Za svakog od nas morao je da se izbori na kastingu za ulogu. Nama je užasno drago što nije zaboravio kako je kad si mlad glumac, posebno danas kad se teže dolazi do uloga. On u svakoj seriji izbaci neko novo lice - kaže za Kurir Mina Sovtić.

Loša i Bjela
Loša i Bjelafoto: Damir Dervišagić

Bjeli na "Žigosanima" pomaže kao producent rođeni brat Goran Bjelogrlić, a reditelj i glumac objašnjava da mu nije bila namera da pravi priču za jugonostalgičare. - Jedna od namera serije je da priča priču o ljudima. Hrvatska i Srbija su opterećene kao zemlja svojim odnosima i ličnim problemima, što je za autore jedan dodatni začin. Generalno je ideja svih nas da radimo seriju s verom da postaje normalni ljudi, koji su u većini, a samo ne dobijaju dovoljno prostora. Obraćamo se ljudima koji su željni ljubavi i prijateljstva - poručuje Bjela.

foto: Danir Dervišagić

Ide mi na ku*ac prebrojavanje ko za koga navija

Snimanje nove serije "Žigosani u reketu", koje ćemo od jeseni gledati na Top kanalu, prekinuto je nakratko kako bi se pratilo i polufinale Mundijala između Engleske i Hrvatske. Bjela je meč pratio u društvu Filipa Šovagovića. - Toliko mi ide na ku*ac što svi prebrojavaju ko za koga navija da sam rešio da ne odgovaram na pitanja o Mundijalu - rekao je Bjelogrlić.

KURIR/ LJUBOMIR RADANOV/ FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track