SVEČANO OTVOREN OKTOBARSKI SALON! Marija Karan: Beograd je lansiran među zvezde i ponosno sija!
Foto: Tanjug Dimitrije Goll

čudo kakofonije

SVEČANO OTVOREN OKTOBARSKI SALON! Marija Karan: Beograd je lansiran među zvezde i ponosno sija!

Pop kultura -

Pod nazivom "Čudo kakofonije", a u prisustvu stotine ljudi, sinoć je u Beogradu počeo 57. Oktobarski salon.

Umetnički direktori i kustosi izložbe Gunar i Danijel Kvaran okupili su 72 umetnika iz celog sveta sa idejom da predstave izuzetnu raznolikost savremene svetske umetničke produkcije. Impresivne izložbe, performansi i skulpture privukli su ogroman broj posetilaca iz svih delova sveta i time otpočeli šestonedeljni praznik kulture u našoj prestonici, koji će biti održan na pet lokacija do 28. oktobra.

Predsednica Vlade Ana Brnabić obišla je postavku u Muzeju grada Beograda i istakla da je Oktobarski salon učinio da Srbija bude svet u malom i da nas on promoviše na najbolji mogući način.

foto: kurir

"Oktobarski salon je lansirao Beograd među zvezde i on ponosno sija", rekla je glumica i kolekcionarka Marija Karan, zvanično otvarajući Salon. Ona na ovogodišnjoj manifestaciji predstavlja svoju organizaciju Balkan prodžekt i mlade svetske umetnike koji će izvoditi performanse.

foto: Dragan Kadić

""Čudo kakofonije" naučilo nas je, a nadam se da će i vas, da razlike treba da nas spajaju, a ne razdvajaju. Mi smo poverovali da su čuda moguća i vi ćete se u to uveriti kada prođete kroz ove postavke i upoznate svet kakofonije i Oktobarskog salona", rekla je Gordana Goncić, vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Beograda.

foto: Kurir

Kurir.rs / Foto: Tanjug Dimitrije Goll

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track