OKTOBARSKI SALON ZVANIČNO ZATVORIO VRATA: Više od 40.000 ljubitelja umetnosti prošlo galerijama Beograda!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

rekord u poseti

OKTOBARSKI SALON ZVANIČNO ZATVORIO VRATA: Više od 40.000 ljubitelja umetnosti prošlo galerijama Beograda!

Pop kultura -

Oktobarski salon, koji je ove godine trajao od 15. septembra pod sloganom "Čudo kakofonije", zvanično je zatvorio svoja vrata.

foto: Duško Jelen

Tokom šest nedelja u pet izložbenih prostora prošetalo je preko 40.000 ljubitelja umetnosti, što je rekordni broj ove manifestacije, a svoje radove predstavilo je 72 umetnika i umetnica iz celog sveta, dok je saradnja ostvarena s "Balkan Projectsom" donela je i poseban događaj koji je bio posvećen performansu.

O nagradi 57. Oktobarskog salona odlučivali su članovi žirija koji su radili u sastavu: Jan Fabr (predsednik), Ilarija Marota, jedan od osnivača, i Dragan Jovanović Danilov, književnik i likovni kritičar. Priznanja su dodeljene Margerit Imo i Nini Ivanović, umetnicama iste generacije koje na njihovom umetničkom putu karakterišu jasno definisan pravac i identitet.

Nagrada Kulturnog centra Beograda, koja podrazumeva održavanje samostalne izložbe u jednom od njihovih galerijskih prostora, jednoglasno je dodeljena umetničkom paru Evi Kotjatkovoj i Dominku Langu iz Češke za rad "U sobi je dvoje".

foto: Milan Kralj

Kurir.rs / Foto: Dimitrije Goll

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track