CELA SRBIJA BILA JE U SUZAMA ZBOG NAŠIH KORENA: Zbog jedne scene NIKO NIJE mogu da se smiri!
Foto: Printsceen/RTS

KORENI SU NAŠE OGLEDALO

CELA SRBIJA BILA JE U SUZAMA ZBOG NAŠIH KORENA: Zbog jedne scene NIKO NIJE mogu da se smiri!

Pop kultura -

Serija "Koreni" oduševila je celu Srbiju. Mnogi su već nakon prve epizode ostali bez daha i shvatili da nijednu epizodu ne smeju propustiti.

foto: Printsceen/RTS

Društvene mreže su se usijale i pod haštagom #koreni možete videti sva oduševljenja.

Gluma je bila fantastična, Laušević Aćima Katića igra kao da je živeo u tom vremenu, svaki mig na njegovom licu bio je stvaran, realan, bolan.

Serija je nastala po istimenom romanu Dobrice Ćosića, a Žarko Laušević se posle dugo godina ponovo našao na malim ekranima. Posebno oduševljenje publice pridobio je upravo on.

Scena kada umire mali jedan od blizanaca sluge Tome, toliko je bila potresna da niko nije mogao da zadrži suze.

Radnja romana i serije odigrava se u imaginarnom selu Prerovo, u poslednjim decenijama 19. veka, za vreme kralja Milana, a prati život bogate seoske porodice Katić i njihovih sluga. U mnoštvu motiva i tema posebno se izdvajaju motiv porodice i porodičnog sukoba između očeva i sinova, porodično poreklo i problem identiteta, održavanje kultova srpske nacionalne mitologije, politički sukobi koji dovode do narodnog i porodičnog raskola i iskorišćavanje srpskog seljaštva za niske političke pobune, oblikovanje srpskih intelektualaca školovanih u inostranstvu, patrijarhalna despotija kao kult, uloga i položaj žene u porodici... i mnogi drugi.

foto: Printsceen/RTS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track