JUNAK FILMA ZASPANKA ZA VOJNIKE OTKRIVA: Majka je kriva što sam glumac, a teško je probiti se kad nisi iz Beograda! (FOTO)
Foto: Bojana Velimirović

VELIKI INTERVJU SA MARKOM VASILJEVIĆEM

JUNAK FILMA ZASPANKA ZA VOJNIKE OTKRIVA: Majka je kriva što sam glumac, a teško je probiti se kad nisi iz Beograda! (FOTO)

Pop kultura -

Marko Vasiljević tumači glavnu mušku ulogu u filmu reditelja Predraga Gage Antonijevića "Zaspanka za vojnike", koji je nakon sinoćne premijere na bioskopskim repertoarima širom Srbije.

Mladi glumac iz Vrbasa otkriva za Kurir anegdote sa snimanja, ali i kakav je položaj ljudi koji iz male sredine odluče da sreću potraže u Beogradu.

"Tumačim lik Stevana Jakovljevića, profesora biologije i učesnika Velikog rata, koji posle 15 godina dolazi na otvaranje spomen-kosturnice u selu u kojem je bio sa svojom baterijom. Tu susreće svog komandanta i zajedno evociraju uspomene na ratno vreme. Velika je obaveza i odgovornost na meni da dočaram te ljude".

Da li ste pre snimanja znali ko je Jakovljević?

"Ništa nisam znao. Onda sam pročitao "Srpsku trilogiju" i danas znam sve o njemu, od studija biologije do zarobljeništva u Drugom svetskom ratu".

foto: Bojana Velimirović

Da li je neko od vaših predaka učesnik rata?

"U Prvom svetskom ratu niko se od mojih nije borio, ali u Drugom je moja prababa Radojka bila partizanka".

Kada ste se zaljubili u glumu?

"Majka je kriva što sam se zarazio. Bavila se recitovanjem i ona me je upisala u rodnom Vrbasu na dramsku sekciju. Oduvek sam znao da je to posao za mene. Primljen sam iz prvog puta na glumu u Novom Sadu u klasi Jasne Đuričić. Nije mi tada bilo važno ko prima klasu. Znao sam samo da ne želim da se selim za Beograd. Kasnije sam shvatio da je vrlo bitno kod kojeg si profesora".

foto: Bojana Velimirović

Ipak ste napustili Novi Sad?

"Glumci iz Novog Sada se teško probijaju. Retko se snimaju filmovi i serije, a imate samo dva pozorišta. U Beogradu je, ipak, centar zbivanja. Kad bilo ko uspe, svi su srećni. Igram samo još po jednu predstavu u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih. Moja želja je da snimam filmove, a vrlo je teško dobiti priliku".

Ko su vam glumački uzori?

"Predrag Miki Manojlović, Nebojša Glogovac i Boris Isaković, a od žena, naravno, moja profesorka Jasna Đuričić. Od stranih De Niro, Al Paćino i Brando".

Šta vam je sa snimanja "Zaspanke" ostalo u lepom sećanju?

"Kupanje i gađanje blatom u jednoj sceni. Glumu ne doživljavam kao posao, već to radim iz ljubavi".

Kakva je bila saradnja s Vukom Kostićem i imenjakom Markom Janketićem?

"Oni su fini i dobri momci. Njih dvojica su dobar primer svima nama kako treba da se ponaša na setu i van njega".

Vuk ti je ukrao nekoliko scena?

"To su njegove scene. Naravno da se ne ljutim. Odličan je partner".

Da li ste spremni za obožavateljke?

"U Vrbasu ne može da se živi od mene. Snimio sam jednu reklamu i svi me prepoznaju na ulici. Ne želim da budem popularan, a ako postanem, znam da će to biti zbog mog posla".

Vuk Kostić i Marko Vasiljević
Vuk Kostić i Marko Vasiljevićfoto: Bojana Velimirović

Kurir/ Ljubomir Radanov/ Foto: Bojana Velimirović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track