NE MOŽETE DA SE NE NAJEŽITE I DA VAM NE KRENU SUZE KAD BACATE MRTVE IZ ČAMACA: Lazar Ristovski sa sinom Petrom otkriva kako je raditi na DEBELOM MINUSU dok su snimali "Kralj PETAR I"
Foto: Pritnscreen

ISTORIJSKI SPEKTAKL

NE MOŽETE DA SE NE NAJEŽITE I DA VAM NE KRENU SUZE KAD BACATE MRTVE IZ ČAMACA: Lazar Ristovski sa sinom Petrom otkriva kako je raditi na DEBELOM MINUSU dok su snimali "Kralj PETAR I"

Pop kultura -

Dugoočekivani film "Kralj Petar I" publika će imati priliku da gleda od 5. decembra u bioskopima. U glavnoj ulozi našao se naš proslavljeni glumac Lazar Ristovski pod rediteljskom palicom svog sina Petra.

"Kralj Petar je pre svega bio intelektualac, ratnik, državnik, koji je uveo parlamentarnu demokratiju. Od monarhije je hteo da napravi parlamentarnu monarhiju. Ovo nije samo film o kralju Petru, već i o srpskom seljaku koji su u opancima otišao i koji je u opancima izašao kao veliki pobednik. Ovo je film o herojstvu, prijateljstvu", rekao je Ristovski.

"Počeli smo da snimamo na Staroj planini na -15 stepeni Celzijusa, pa smo polako silazili u niže krajeve. Bili smo u Krupnju, Soko gradu, Valjevu, Pančevu, Somboru itd. Na neki način bili smo u celoj Srbiji, a narod nas je u svakom gradu dočekao raširenih ruku", rekao je Lazar i otkrio da mu je snimanje na Krfu bilo najteže.

foto: Pritnscreen

"Snimanje na Krfu mi je bilo najpotresnije jer smo snimali na autentičnim lokacijama gde se srpska vojska iskrcavala. Ne možete da se ne naježite i da vam ne krenu suze na oči kada snimate scenu iz "Plave grobnice" i bacate mrtve iz čamaca u vodu na istom mestu gde se to zaista desilo. Tada ne može čovek da ostane miran", iskren je glumac.

Ristovski kaže da se umorio od glume, te da najverovatnije više neće snimiti nijedan film u karijeri.

foto: Pritnscreen

Međutim, sin Petar ne krije da već razmišlja o novim filmovima.

"Videćemo kakva će reakcija biti kod publike. Naravno da sam zainteresovan da radim još. Ovaj film se završava na Krfu, ali postoji još herojskih poduhvata koje je naša vojska uradila u tom ratu. Tu su Kajmakčalanska bitka, proboj Solunskog fronta, oslobađanje Beograda... Sve su to likovi koji trže i nameću se da se o njima napravi film", rekao je Petar Ristovski u emsiji "Jutro sa Jovanom i Srđanom".

foto: Pritnscreen

Kurir.rs/Foto Printscreen/PRVA TV

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track