VAŽNO JE DA UMETNOST NUDI ODGOVORE, A NE DA PRESUĐUJE: Milan Marić otvorio festival na Kosovu
Foto: Dragana Udovičić

Mladi glumac u kulturnoj misiji

VAŽNO JE DA UMETNOST NUDI ODGOVORE, A NE DA PRESUĐUJE: Milan Marić otvorio festival na Kosovu

Pop kultura -

Glumac Milan Marić otvorio je sinoć Četvrti međunarodni filmski festival (KMMFF) Kosovo i Metohija, koji će trajati do 6. decembra u Domu kulture Gračanica.

- Mislim da je negovanje kulture u svakom trenutku važno. Dužnost umetnosti je da postavlja pitanja, nudi odgovore, ne da presuđuje. Drago mi je što "Dovlatov" nastavlja svoj festivalski život i vrlo rado ga pratim na festivalima, kad god mi to obaveze dozvole - rekao je Marić.

foto: Promo

Nakon otvaranja prikazan je film "Dovlatov" Alekseja Germana mlađeg, u kom je naslovnu ulogu ostvario Marić. Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, za četiri dana festivala biće prikazano 14 filmova koji su ove godine obeležili filmske festivale u Berlinu, Kanu, Veneciji i San Sebastijanu.

Takođe, pred publiku u Gračanici stiže i aktuelno ostvarenje Predraga Antonijevića "Zaspanka za vojnike", jedan od najboljih domaćih filmova za decu poslednjih godina "Zlogonje" Raška Miljkovića, kao i hit ostvarenje "Južni vetar". U okviru domaćeg programa biće prikazan i 30-minutni dokumentarno-igrani film "Tihi kutak Hristov" Radislava Jevrića, u kojem igraju Radivoje Raša Bukvić, Nebojša Glogovac, Kristina Stevović, Lazar Šćekić, Sloboda Mićalović i drugi.

Kurir/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track