SUZE SU OČEKIVANE, SIMKA SE BORILA DO KRAJA: Sloboda Mićalović o finalu hit serije KORENI i sudbini Ćosićeve junakinje
Foto: Printsceen/RTS

Ponosna

SUZE SU OČEKIVANE, SIMKA SE BORILA DO KRAJA: Sloboda Mićalović o finalu hit serije KORENI i sudbini Ćosićeve junakinje

Pop kultura -

Ulogu Simke sa novom punoćom, u svojoj zreloj glumačkoj fazi, sjajno je iznela Sloboda Mićalović. Ona je za RTS kazala da poslednju epizodu gleda mirno i da je ponosna na sebe kako je iznela svoju ulogu.

"Moj je utisak da sam u dobroj glumačkoj snazi, da imam šta da ponudim i to su ova serija i Simka dokazale. Za nas glumce je veoma dragoceno kada imate šansu da vas vide u drugačijem svetlu. Ono što je meni bilo kao glumici važno jeste da Simku ne predstavim kao bespomoćnu, ucveljenu, depresivnu, tužnu, zarobljenu ženu, sa tim svojim velikim problemom i nadasve lošim životom. Važno mi je bilo da bude žena od krvi i mesa - zna da je u problemu, ali se bori. Možda je današnjim ženama teško da zamisle tu tragediju da u to vreme odete iz kuće, da budete proterani, da kažu da ste nerotkinja i da vas zbog toga oteraju. Smatram da je njena snaga u trpljenju, neizgovorenim rečenicama, pauzama, čekanju, pa na kraju i žrtvovanju", iskrena je Sloboda.

foto: Vladimir Šporčić

Ona dodaje da su suze očekivane.

"Ljudi me zaustavljaju po ulici i pitaju ko će biti obešen, kako se završava, kao da smo napravili kriminalističku ili triler seriju. Vrlo su nestrpljivi. Poslednju epizodu gledam mirna, spokojna i vrlo ponosna jer završavam ovaj krug "Korena". Ostavljamo u amanet budućim generacijama da nešto nauče iz ovog i da budu još bolje", zaključuje glumica.

Kurir/ Foto: RTS i Vladimir Šporčič

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track