IVAN JEVTOVIĆ JE GLUMAC, PROFESOR, MUZIČAR... Sada otkriva ko su najveći heroji u Srbiji i šta treba da bude deo OPŠTE KULTURE!
Foto: Dragan Kadić

ISKRENO

IVAN JEVTOVIĆ JE GLUMAC, PROFESOR, MUZIČAR... Sada otkriva ko su najveći heroji u Srbiji i šta treba da bude deo OPŠTE KULTURE!

Pop kultura -

Osim što je glumac i muzičar, Ivan Jevtović je i dobar reditelj, sjajan predavač, ali i autor scenskog pokreta u dramskim komadima.

Trenutno ga gledamo kao doktora u jednoj seriji, a pripremajući ulogu, Ivan otkriva da je dosta naučio iz pružanja prve pomoći.

foto: Marina Lopičić

"Mi smo se nalazili na osetljivom mestu gde dolaze brojni urgentnih slučajeva. Jedna od ključnih stvari jeste sačuvati prisebnost. Na primer, kada dođete u situaciju da budete sa osobom koja je dobila epileptični napad, ne treba da se prepadnete i pobegnete nego da priteknete u pomoć. Tako isto trebate brzo da reagujete, na primer, kod moždanog udara koji je u poslednje vreme vrlo česta pojava. Osim doktora i ostalih medicinskih radnika koji su najveći carevi i heroji u ovoj zemlji, i mi moramo da se potrudimo da se obrazujemo oko toga i da pružimo pomoć gde je neophodno. Prva pomoć bi trebalo da bude deo opšte kulture", rekao je on.

Ivan je već godinama i vanredni profesor na privatnom fakultetu. Njegova klasa je sada već na četvrtoj godini. Priznaje nam da je strog profesor.

"Jesam, veoma sam strog, ali pravičan. Kada je pre desetak godina supruga Sandra došla na moja predavanja, prepala se. Rekla mi je: "Cenim ovo što radiš, ovaj tvoj deo, ali to ne želim kod kuće", kroz smeh otkriva glumac.

foto: Printscreen/YT

Kurir.rs/Blic, Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track