Najnovije vesti

ČUVENA NINA ANDREJEVIĆ IZ TOPOLSKE 18 PRIZNALA DA NIKADA NIJE ŽELELA DA SE BAVI MUZIKOM: Evo kako je život Snežani Savić pomutio PLANOVE!
Foto: Dragan Kadić

otkrivamo

ČUVENA NINA ANDREJEVIĆ IZ TOPOLSKE 18 PRIZNALA DA NIKADA NIJE ŽELELA DA SE BAVI MUZIKOM: Evo kako je život Snežani Savić pomutio PLANOVE!

Pop kultura

Snežana Savić, ili Nina Andrejević, kako je ostala upamćena po ulozi, odlikovana je nagradom za životno delo za doprinos muzičkoj sceni, a ona kaže da muzika nije trebalo da bude njeno opredeljenje.

- Slučajno sam se našla među pevačima jer sam završila glumačku akademiju i moje opredeljenje je trebalo da bude da igram u predstavama, filmovima i u serijama, a ne da pevam. Međutim, život je to tako namestio i na estradi sam provela skoro 40 godina. Na estradnoj sceni sam se obrela u “Koštani” Bore Stankovića, i ta uloga mi je trasirala put na muzičku scenu - iskreno je rekla Snežana. 

Ova glumica i pevačica o čijoj lepoti se nadaleko čulo, nikada nije pravila kompromise i otišla u čistu komercijalu.

- Uvek sam bežala od estrade i volela da se o meni govori kao o umetnici. Imala sam i komercijlne pesme u karijeri kao “Oči šarene” , “Mitke i Koštana” koju sam izdala za “Grand” i još njih, ali sam birala da pevam isključivo pesme s umetničkim kvalitetom koje imaju dobar tekst. Na kraju mi nije žao što se svrstavam u pevačice jer sam pevala dušom i svaku pesmu iznela sa emocijama koje je publika volela i prepoznala kao lepe - zaključuje Snežana Savić.

foto: Dragana Udovičić

Ona je objasnila i zbog čega je ostala u muzici toliko dugo, iako to nije baš želela.

- Nije da nisam volela da pevam. Još na akademiji moja klasa je bila vrlo muzikalna i često smo pevali i svirali. Kako su mi se nudile uloge na filmovima u kojima je trebalo i da pevam, ja sam ih prihvatala, a neke su i pisane za mene, poput one u „Boljem životu“, prihvatila sam ih u iščekivanju velikih glumačkih uloga - ispričala je Snežana.

Inače, pomenutu nagradu joj je dodelio Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije u saradnji sa Samostalnim sindikatom estradnih umetnika, a pre ovog priznanja Snežana je dobila mnogo muzičkih nagrada na festivalima u celom regionu.

Kurir.rs, Blic / Foto: Dragan Kadić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...