ČUVENA NINA ANDREJEVIĆ IZ TOPOLSKE 18 PRIZNALA DA NIKADA NIJE ŽELELA DA SE BAVI MUZIKOM: Evo kako je život Snežani Savić pomutio PLANOVE!
Foto: Dragan Kadić

otkrivamo

ČUVENA NINA ANDREJEVIĆ IZ TOPOLSKE 18 PRIZNALA DA NIKADA NIJE ŽELELA DA SE BAVI MUZIKOM: Evo kako je život Snežani Savić pomutio PLANOVE!

Pop kultura -

Snežana Savić, ili Nina Andrejević, kako je ostala upamćena po ulozi, odlikovana je nagradom za životno delo za doprinos muzičkoj sceni, a ona kaže da muzika nije trebalo da bude njeno opredeljenje.

- Slučajno sam se našla među pevačima jer sam završila glumačku akademiju i moje opredeljenje je trebalo da bude da igram u predstavama, filmovima i u serijama, a ne da pevam. Međutim, život je to tako namestio i na estradi sam provela skoro 40 godina. Na estradnoj sceni sam se obrela u “Koštani” Bore Stankovića, i ta uloga mi je trasirala put na muzičku scenu - iskreno je rekla Snežana.

Ova glumica i pevačica o čijoj lepoti se nadaleko čulo, nikada nije pravila kompromise i otišla u čistu komercijalu.

- Uvek sam bežala od estrade i volela da se o meni govori kao o umetnici. Imala sam i komercijlne pesme u karijeri kao “Oči šarene” , “Mitke i Koštana” koju sam izdala za “Grand” i još njih, ali sam birala da pevam isključivo pesme s umetničkim kvalitetom koje imaju dobar tekst. Na kraju mi nije žao što se svrstavam u pevačice jer sam pevala dušom i svaku pesmu iznela sa emocijama koje je publika volela i prepoznala kao lepe - zaključuje Snežana Savić.

foto: Dragana Udovičić

Ona je objasnila i zbog čega je ostala u muzici toliko dugo, iako to nije baš želela.

- Nije da nisam volela da pevam. Još na akademiji moja klasa je bila vrlo muzikalna i često smo pevali i svirali. Kako su mi se nudile uloge na filmovima u kojima je trebalo i da pevam, ja sam ih prihvatala, a neke su i pisane za mene, poput one u „Boljem životu“, prihvatila sam ih u iščekivanju velikih glumačkih uloga - ispričala je Snežana.

Inače, pomenutu nagradu joj je dodelio Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije u saradnji sa Samostalnim sindikatom estradnih umetnika, a pre ovog priznanja Snežana je dobila mnogo muzičkih nagrada na festivalima u celom regionu.

Kurir.rs, Blic / Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track