Najnovije vesti

SLAVNA SRPSKA DIZAJNERKA IRENA GRAHOVAC NA INTERNACIONALNOM SAJMU MODE LESHOW: Irena Grahovac očarala Istanbul!
Foto: Dejan Milićević

prestiž

SLAVNA SRPSKA DIZAJNERKA IRENA GRAHOVAC NA INTERNACIONALNOM SAJMU MODE LESHOW: Irena Grahovac očarala Istanbul!

Pop kultura

Čuvena srpska modna dizajnerka Irena Grahovac bila je specijalni gost – VIP dizajner na internacionalnom sajmu mode „LeShow“, održanom u Istanbulu krajem januara. Reč je o prestižnom sajmu kože i krzna sa dugačkom tradicijom iza sebe.

 

foto: Dejan Milićević

Naime, posle više od 20 izdanja u Moskvi, od ove godine održava se i u Istanbulu. Irena je najavljena kao evropska zvezda modnog dizajna odeće od kože i krzna zbog njenog autentičnog modnog izraza i 25 godina uspešnog stvaralačkog rada. U Ireninom timu saradnika za Istanbul bio je i proslavljeni modni fotograf Dejan Milićević koji je slikao modele iz Irenine nove kolekcije.

 

foto: Dejan Milićević
  • Ovo je moj prvi nastup kao samostalnog dizajnera na međunarodnom sajmu, a naročito sam ponosna što je reč o zaista velikoj i prestižnoj manifestaciji. Moj tim i ja smo ovde zaista dočekani na visokom nivou, organizacija događaja je savršena. Zanimljivo je koliko van granica naše zemlje ljudi prepoznaju mog rad i zato sam dobila status specijalnog gosta i ambasadora mode. Pored internacionalne saradnje koju sam ranije ostvarila u Luksemburgu, Kanadi, Australiji, sada sam u pregovorima da svoj brend predstavim i na ogromnom tržištu Rusije. U maju nas očekuje i sajam „LeShow“ u Moskvi – objašnjava modna dizajnerka.

 

foto: Dejan Milićević

Irena Grahovac je ovom prilikom predstavila kolekciju za sezonu jesen-zima 2019/2020 koja se sastoji od dve celine. U prvom segmentu su luksuzne bunde koje odišu klasičnim stilom sa tipičnim Ireninim autorskim pečatom. U drugom segmentu koji je naišao na ogromno interesovanje posetilaca i medija su punjeni šuškavci različitih formi - od onih ukrojenih koji prate liniju tela, do predimenzioniranih. Jedan deo modela je urađen sa skrivenim kopčanjem, a drugi sa ukrasnim rajsferšlusima koji omogućavaju da model bude rasklopiv. Postoje i dvoslojni modeli koji su kombinacija mantila i prsluka i sve se može nositi kako zajedno, tako i odvojeno.

 

foto: Dejan Milićević

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...