EVROPSKI SPEKTAKL ZA SRBE! Evo koliko košta ovogodišnja Beovizija, mnogima neće biti dobro!
Foto: Profimedia

EVROPSKI SPEKTAKL ZA SRBE! Evo koliko košta ovogodišnja Beovizija, mnogima neće biti dobro!

Pop kultura -

Publiku čeka drugo polufinalno veče, na kojem će nastupiti 12 kandidata kao i sinoć dok će u nedelju biti odlučeno ko će biti pobednik. U organizaciju i izgled čitavog projekta uložen je veliki novac kako bi sve bilo na svetskom nivou.

Ove godine Beovizija se zbog velikog broja kandidata, ali i čitave organizacije po prvi put snima u dva studija u zgradi RTS-a u Košutnjaku. Umesto jedne večeri, kao što je to do sada bio slučaj, ove godine se nekoliko dana odlučuje o pobedniku koji udruženim snagama biraju publika i žiri. Sve tri večeri RTS će koštati od 120.000 do 140.000 evra jer samo jedna emisija staje oko 30.000 evra.

- Velika je organizacija u pitanju, sve se priprema nedeljama i mesecima unazad, brojni takmičari nastupaju, scenografija i bina su spektakularne i čitav projekat košta oko 120.000 evra - kaže za Blic izvor upućen u organizaciju.

Ono što je interesantno je da su ove godine takmičari sami osmišljavali nastupe. Neki su doveli reditelje koji su osmišljavali nastupe, a rekvizite su gotovo svi sami doneli.

foto: Printscreen

Ove godine će gledaoci glasati SMS glasovima, ali postojaće i stručni žiri koji broji pet članova. Međutim, stručni žiri će se u finalnoj večeri promeniti.

1 / 12 Foto: Printscreen

Ove godine će gledaoci glasati SMS glasovima, ali postojaće i stručni žiri koji broji pet članova. Međutim, stručni žiri će se u finalnoj večeri promeniti kako bi se izbeglo da se na stručni žiri utiče. Oni sede u glavnoj zgradi RTS-a i prenos gledaju putem televizijskih ekrana. Kada upišu glasove, notar ih zapečati i niko nema mogućnost da na bilo koga utiče.

Kurir.rs/Blic/Foto Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track