Najnovije vesti

ŠOKANTNA ISPOVEST PLEJBOJA KOJI JE OSVOJIO NAJLEPŠU JUGOSLOVENKU ČIJA SMRT JE ŠOKIRALA BEOGRAD: Mislio sam da sam našao ženu s kojom ću provesti život, a onda shvatio da ima BETON u glavi i o OVOME je lagala celi SVET (VIDEO)
Foto: Printscreen

RAZOČARAO SE

ŠOKANTNA ISPOVEST PLEJBOJA KOJI JE OSVOJIO NAJLEPŠU JUGOSLOVENKU ČIJA SMRT JE ŠOKIRALA BEOGRAD: Mislio sam da sam našao ženu s kojom ću provesti život, a onda shvatio da ima BETON u glavi i o OVOME je lagala celi SVET (VIDEO)

Pop kultura
11:53h

Reditelj Vuk Vučo nosio je titulu prvog srpskog i jugoslovenskog plejboja, a tokom svog života zaveo tri najlepše Jugoslovenke - Oliveru Katarinu, Nikicu Marinović i Milju Vujanović.

Jedna od njih, Nikica Marinović, bila je prva mis SFRJ, a na izboru za miss sveta 1966. godine u Londonu proglašena je za najlepšu Evropljanku i bila je prva pratilja. Ona se udala za Vuka Vuča, koji je 10 godina stariji od nje.

Svadba je održana u Nikičinoj rodnoj kući u Mokošici. Sa rediteljem je Nikica dobila sina Đorđa, arhitekta koji danas živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Marinovićeva je pred kraj života obolela, povukla se iz javnosti, a njeno beživotno telo pronađeno 2008. godine u Beogradu. 

U jednom intervjuu iz 1972. godine, Vuk Vučo je govorio o Nikici.

"Posle mog raskida s Oliverom (Oliverom Katarinom) dugo se nisam vezivao za neku devojku. Većina, koje su mi pravile društvo (a među njima je bila i Zorica Gajdaš), sve dok nisam upoznao Nikicu Marinović, bile su mi više predmet razonode nego devojke s kojima sam se zabavljao. U stvari, samo smo se viđali, i to uglavnom u mom stanu, i to onda kad nisam znao što da radim od dosade", pričao je Vučo.

Na pitanje kako je osvojio Nikicu Marinović, dao je sledeći odgovor:

"S njom je išlo najteže. Već posle našeg prvog susreta nije htela ni da čuje za mene. To me nije obeshrabrilo. Dalo mi je povoda da krenem u još žešći napad. Gotovo godinu dana ja sam joj se, posle tog našeg susreta, neprestano udvarao, i to uglavnom preko pisama. Već posle drugog susreta u Dubrovniku, dočekali smo zajedno Novu godinu u najpoznatijem dubrovačkom hotelu, a nešto kasnije se i venčali. U prvi mah sam mislio da sam našao ženu s kojom ću provesti čitav svoj život. Već posle nekoliko meseci našeg braka uvideo sam da sam opet pogrešio. U to su me uverile njene diskusije s našim prijateljima koje su se uglavnom odnosile na književnost i slikarstvo... U svim tim diskusijama Nikica je vodila glavnu reč. Međutim, vremenom sam uvideo da ona nije pročitala nijednu knjigu već je samo znala naslove. U njenom prisustvu nikada nisam želeo da s nekim diskutujem o literaturi, jer bi ona obavezno uzimala učešće u tim diskusijama i dovodila me u veoma neprijatne situacije. Imam utisak da ona u glavi ima beton, a ne ono što bi joj bilo i te kako potrebno", naveo je Vučo.

"Već u vreme braka s Nikicom tajno sam se sastajao s Miljom Vujanović. Do tog našeg poznanstva, koje se kasnije pretvorilo u iskrenu ljubav, došlo je posle jednog filmskog festivala na kome smo se prvi put sreli. Pošto je to bila iskrena ljubav Milja i ja odlučili smo i da se venčamo. Ali, moj iznenadni odlazak za Pariz sve je to srušio. Milja i ja smo se prijateljski rastali kao da ništa među nama nije bilo", zaključio je Vučo.

Kurir.rs/Index.hr/Foto Pritnscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...