DRINA PEŠIĆ ZA KURIR! KOSTJUKOV JE BAHAT: Igračicama govori da su debele kao KRMAČE!
Foto: Anđela Stanojević

o stanju u Baletu

DRINA PEŠIĆ ZA KURIR! KOSTJUKOV JE BAHAT: Igračicama govori da su debele kao KRMAČE!

Pop kultura -

Direktor Baleta Narodnog pozorišta Konstantin Kostjukov se ponaša bahato, preti otkazima i igračicama govori "Debela si kao krmača", kaže balerina Drina Pešić, koja za Kurir otkriva šta stoji iza bleštavih haljina i besprekorno uigranih koreografija na sceni, kao i šta se dešava igračima kad se zavesa spusti.

Imenovanjem Ivane Vujić za v. d. upravnicu problemi u Baletu su ostali isti.

"Bahato ponašanje direktora se nastavilo. Igračicama govori: 'Debela si kao krmača', preti im otkazom jer nisu došli na jednu probu, kaže da ne zna šta će s igračima koji imaju četrdesetak godina", kaže Drina Pešić, treći solista Baleta i autorka emisije iz kulture na TV Naša, i dodaje da je prisustvovala razgovoru s direktorom, na koji je pozvano nekoliko igrača, a razlog je bio izostanak s jedne probe.

foto: Anđela Stanojević

"Igrači opravdano nisu došli jer im je na rasporedu pisalo da probu u ponedeljak, 11. marta, imaju od 10.45 do 11.30. Kada su došli na posao u ponedeljak ujutru, proba je pomerena na 14.30 pa do 16 sati. Direktor nas je pozvao i rekao da ugrožavamo rad beogradskog baleta i premijeru 'Koštane', koja je planirana za jun, rekao nam je da moramo da obavljamo svoj posao jer se to u protivnom plaća otkazom", kaže Drina i naglašava da nisu problem igrači, već Kostujukov:

"Sam direktor ne obavlja svoje obaveze. U februaru 2017. otkazana je baletska predstava 'Kopelija' jer honorarno angažovani igrači, koji generalno nose baletski repertoar, nisu dobili platu, a direktor baleta tada je bio na skijanju u jeku sezone. Prošlog meseca se na sceni za vreme predstave povredio igrač, strani državljanin. Inače, direktor ne dolazi na baletske predstave. Takođe, mi koji smo igrali i bili mladi kada je Kostjukov igrao, znamo kako je on radio i vežbao dva dana pre predstave, pa onda nakon predstave išao na odmor po deset dana".

Do zaključenja broja nismo uspeli da dobijemo komentar Konstantina Kostjukova, koji se nije javljao na naše pozive.

Koleginici umro sestrić, a on joj poručio: Pa šta!

Drinu je najviše povredio njegov odnos prema mladoj koleginici.

"Ona nije bila na probi, a javila se jer joj je umro sestrić od dve godine. Kostjukov je rekao je : 'Pa šta umro, umro, džaba si trošila pare i išla za Bosnu.' Mislim da je svaki komentar suvišan", objasnila je umetnica.

foto: Privatna Arhiva

Kurir/Foto: Anđela Stanojević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track