POKRENUTA ZADUŽBINA MILANA MLADENOVIĆA! CANE: Tražićemo klince koji imaju dar koji treba nagraditi! Sačuvaćemo pravu sliku o našim drugovima iz EKV!
Foto: Aleksandar Milosavljević

bravo

POKRENUTA ZADUŽBINA MILANA MLADENOVIĆA! CANE: Tražićemo klince koji imaju dar koji treba nagraditi! Sačuvaćemo pravu sliku o našim drugovima iz EKV!

Pop kultura -

Zadužbina Milana Mladenovića zvanično je pokrenula svoj rad, a kao jedan od prioritetnih ciljeva ove organizacije, koja je osnovana na predlog majke pevača, gitariste i kantautora sastava Ekatarina Velika, je da podstiče umetničko stvaralaštvo kao i da se sačuva sećanje na velike umetnike.

U svom testamentu Milanova majka je deo novca i svoje zaostavštine namenila za rad zadužbine i humanitarne akcije. Jedna od prvih odluka je da će se svake godine 21. septembra, na rođendan Milana Mladenovića dodeljivati nagrada s njegovim imenom, koju čini plaketa i 2.000 evra. O dobitnicima, za koju će uskoro biti raspisan konkurs, odlučivaće žiri, u kome su, Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.

foto: Printscreen

"Nagradu nećemo ni dodeliti ako dobitnik ne ispuni kriterijume. Tražićemo klince iz zabiti koji imaju dar, a koji nemaj priliku da taj dar pokažu. Dobiće prilike da se prezentuju svima, a kao poklon dobiće instrumente - rekao je Zoran Kostić Cane i dodao:

"Želimo da obnarodujemo i pravu priču o Milanu kao muzičari i vizionaru. U javnosti je pogrešna slika o bendu EKV. Ljudi, moraju da shvate da te knjige i serije koje su izašle, predstavile su naše drugove u pogrešnom svetlu".

Pored novoustanovljene nagrade, jedan od prvih projekata ove organizacije biće nova reizdanja projekata na kojima je Mladenović radio (preminuo 1994. godine).

Do kraja godine Zadužbina će objaviti reizdanje albuma "Angel’s Breath"’ (1994) koji je Milan snimio sa Mitrom Subotićem Subom u Brazilu naposredno pre smrti, kao i reizdanje kompilacije "Kao da je bilo nekad" (2002) na kojem su poznati muzičari interpretirali pesme Ekaterine velike.

Kurir.rs / M. C. / Foto: Aleksandar Milosavljević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track