ANTONIO BANDERAS: Posle infarkta živim kako sam oduvek želeo
Foto: Profimedia

DVE GODINE NAKON SRČANOG UDARA

ANTONIO BANDERAS: Posle infarkta živim kako sam oduvek želeo

Pop kultura -

Slavni "desperado", iako je promenio način života posle srčanog udara, ne samo da uživa s novom devojkom već je snimio seriju u kojoj glumi Pikasa

On bi mogao da bude poster mačo muškarca i latino ljubavnika. I baš takvog ga je video Holivud. Dok je u Španiji bio velika muza i inspiracija reditelju Pedru Almodovaru za umetničke projekte, u Americi je profiliran kao zavodnik, sa prepoznatljivim akcentom, a reditelji su se utrkivali ko će mu dati eksplozivniju ulogu. Predah je došao januara 2017, kada je Antonio Banderas prilikom vežbanja u teretani osetio bol u grudima i momentalno bio prebačen u bolnicu. Doživeo je infarkt blažeg tipa, ugrađena su mu tri stenta i savetovano mu je da smanji posao. Međutim, španski glumac rodom iz predivne Malage prihvatio je ulogu u seriji "Pikaso", gde će oživeti lik najslavnijeg svetskog slikara u poznijim godinama. Pošto je i slavni Don Pablo takođe iz Malage, za Banderasa je ovo bio izazov koji je želeo i bojao ga se celog života.

PREDAH POSLE INFARKTA? NI SLUČAJNO Upravo je 37 godina neprekidnog snimanja i dovelo do toga da glumac u 57. godini plati cenu velikog broja filmova, kao i angažovanja na polju mode, parfema, vina i humanitarnog rada. Ne pada mu na pamet da stane, iako je u prvim trenucima nakon srčanog udara pomislio da prekine s glumačkom karijerom.

- Bilo je strašno. Znao sam to i ranije, ali onda sam jasno video pred sobom da je postojanje smrti jedina izvesna stvar u životu. Onda sam shvatio da ću, ako prestanem s glumom, živ da se pojedem! To je moj život. Ne želim da živim kao da sam već mrtav. Ako umrem, umrem - rekao je. Banderas je priznao da se nakon bolesti dosta toga promenilo u njegovom životu. Prvo je prestao da puši, redovno vežba, pravilno se hrani i disciplinovano uzima lekove koji su mu prepisani.

foto: Profimedia

- Video sam da se moj izgled promenio posle srčanog udara. Nisam prepoznavao sebe, svoj pogled i izraz lica. A onda me sudbina nagradila, jer sam s tim novim sobom postao opušteniji, slobodniji, sposoban da biram uloge koje sam uvek želeo i ostvarim način života u kome uživam. Bolest nešto uzme, ali vam nešto i pruži - izjavio je na festivalu u Malagi sa prosedom bradom i još uvek tamnim, "banderasovskim" kovrdžama.

SKUPI RAZVODI I ŽIVOT NA SELU S NOVOM DEVOJKOM Lepi Antonio infarkt je doživeo infarkt u Engleskoj, tačnije u prelepom selu Kobem, u pokrajini Sarigde, gde od 2015. živi u modernoj kući nadomak Londona s devojkom Nikol Kimpel, savetnicom za investicije. U kući od stakla, drveta i mermera zaljubljeni par uživa u srnama i lisicama koje često mogu da vide u svom vrtu. Sa Nikol se upoznao u Kanu 2014, a ona nije želela vezu dok Antonio ne bude slobodan.

Već sledeće godine razveo se od holivudske dive Melani Grifit, s kojom je bio u braku 19 godina i sa kojom ima ćerku Stelu, koja je Grifitovoj treće, a Banderasu prvo i jedino dete. Velikodušno je ostavio Melani stan u Njujorku, kuću u Koloradu, 60.000 dolara mesečne alimentacije, ali i jednu od dve Pikasove slike koje je posedovao. Prvoj ženi, Špankinji Ani Lezi, nakon fatalnog susreta s Melani, ostavio je kuću u Madridu, visoku alimentaciju i udeo u svim filmovima koje je snimio do 1996.

I pored toga što su ga supruge "odrale", Banderas je i dalje bogat, ali i veoma vredan glumac. Ni bolest ga ne sprečava da radi punom parom. - Bolest mi je pomogla da shvatim genija pored čije sam kuće prolazio kao dete. Da nisam osetio blizinu smrti, bojao bih se da glumim velikog Pikasa - izjavio je sa novim, ali i dalje čarobnim osmehom.

(Ljilja Jorgovanović, Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track