NAJVEĆI SKANDALI U ISTORIJI EVROVIZIJE: Evo kako su prevareni i oštećeni Doris Dragojević i Marko Kon! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

šokantno

NAJVEĆI SKANDALI U ISTORIJI EVROVIZIJE: Evo kako su prevareni i oštećeni Doris Dragojević i Marko Kon! (VIDEO)

Pop kultura -

Svake godine je na Evroviziji izbio barem jedan problem, a evo koji incidenti nikada neće biti zaboravljeni:

Greška ili nameštaljka?

1963. godine je britanska voditeljka Kejti Bojl tvrdila da se poziv norveškog žirija tokom njihovog telefonskog uključenja ne čuje dobro, iako je publika tvrdila da se sasvim jasno čuo. To je Norvežanima dalo priliku da promene odluku i kraj takmičenja jer su na kraju glasali poslednji i svojim glasovima promenili ishod pobednika u korist svojih komšija Danaca.

Evropa vas posmatra

Azerbejdžan je 2012. godine prekršio ljudska prava i prinudno iselio ljude iz njihovih domova da bi bila izgrađena arena za Evroviziju, a onda su kuće iseljenih građana srušene.

Nemačka prezenterka Anke Engelke u uključenju uživo je povodom nesrećnog događaja izjavila: "Večeras niko nije mogao da glasa za sebe, ali lepo je što ljudi mogu da glasaju i da imaju izbor. Želimo vam sreću na vašem putu. Evropa vas posmatra".

Dve devojke se poljubile u udarnom terminu

Krista Sigfird je 2013. godine usled protesta zbog odbijenog zakona o istopolnim brakovima u svojoj državi u sred nastupa poljubila devojku, a konzervativci su je osudili jer je Evrovizija porodični program.

Doris Dragojević je trebalo da pobedi, ali nije

Hrvatska predstavnica Doris Dragojević je bila favorit Evrovizije 1999. godine, ali je završila takmičenje na četvrtom mestu.

Zvaničan razlog za to je bio što su se na njenoj matrici čuli muški vokali koji nisu bili prisutni na sceni, a nezvaničan to da početak novog milenijuma mora biti obeležen organizacijom Evrovizije u nekoj bogatijoj zemlji.

Marko Kon oštećen i lišen finala

Ova pesma možda nije bila najbolja koja nas je ikada predstavljala na Evroviziji, ali je bila izglasana od strane publike da prođe u finale kao deseta rangirana u polufinalnoj večeri.

Ipak, 2009. je promenjen sistem bodovanja u takmičenju, pa su se više vrednovali bodovi žirija, a žiri je odlučio da u finale umesto Marka Kona i Milana Nikolića, pošalje hrvatskog predstavnika.

Dana, izraelska transrodna predstavnica

Dana Internacional je 1998. godine nastupala na Evroviziji i u Izraelu izazvala burne proteste zbog pobede na lokalnom takmičenju.

Kurir.rs/Žena/Foto: Printskrin YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track