Najnovije vesti

bravo

ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA MILENE DRAVIĆ! Lopovi su joj opljačkali stan, a sada je KONAČNO ispravljena velika nepravda! (KURIR TV)

Pop kultura

Pula film festival ispunio je poslednju želju Milene Dravić. Posthumno je u njen legat doneta replika ukradene prve Zlatne arene u Puli za film "Prekobrojna".

Direktorka Javne ustanove Pula Gordana Restović predala je legatu Milene Dravić i Dragana Nikolića, koji je od maja 2018. godine sastavni deo Jugoslovenske kinoteke, kopiju nedostajuće nagrade. Milena ju je osvojila 1961. godine za ostvarenje Branka Bauvera, a bio joj je to tek osmi film u karijeri.

foto: Kurir

"Cela priča započela je pre godinu dana, kad smo došli do saznanja da je Mileni zajedno s nakitom iz stana ukradena i prva Zlatna arena. Nije bilo jednostavno napraviti repliku i morali smo dobiti saglasnost ministarstva kulture. Srećna sam što smo Milenu ugostili prošle godine u Puli, gde je pozdravljena ovacijama više od 6.000 ljudi. Teško da ćemo imati skoro slično glumicu na ovim prostorima. Odlučili smo da je vratimo gde i pripada na 70. godišnjicu Kinoteke", rekla je Restovićeva.

foto: Jugoslovenska Kinoteka

Na primopredaji kopije Zlatne arene novinarima su se, pored gošće iz Pule, obratili i direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić i ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota.

Kurir/Lj. Radanov/Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...