PRINCEZA DAJANA DANAS BI NAPUNILA 58. GODINA: Novinarka otkrila nepoznate detalje iz 1. intervjua! Bila sam NEVINA, zato me je porodica prihvatila! Prvo je moja ROĐENA sestra izlazila sa Čarlsom (FOTO)
Foto: Profimedia

još uvek intrigira

PRINCEZA DAJANA DANAS BI NAPUNILA 58. GODINA: Novinarka otkrila nepoznate detalje iz 1. intervjua! Bila sam NEVINA, zato me je porodica prihvatila! Prvo je moja ROĐENA sestra izlazila sa Čarlsom (FOTO)

Pop kultura -

Ledi Dajana, britanska princeza koja je život izgubila u tragičnoj saobraćajnoj nesreći 1998. godine, danas bi slavila 58. rođendan. Britanska novinarka Dinej je tim povodom odlučila da ispriča celu priču, onu koja stoji iza uređene verzije, o mladoj, nevinoj pripadnici britanske aristokratije. Dajana je živela u istoj zgradi gde i pomenuta novinarka sa kojom je pristala da razgovara. To je bio prvi intervju buduće princeze koji je neko mogao pročitati.

Novinarka je Dajanu prvi put videla na stepeništu njihove zgrade kada je imala 19 godina. Seća je se kao dugonoge, atletski građene, zgodne mlade žene koja nije bila nametljiva, a pažnju je privlačila svojim predivnim očima. "Najviše pamtim njene oči. Plavo zelene oči. Kada bi vas pogledala pravo u oči, imali biste osećaj kao da je neko uperio automobilska svetla u vas. No u ono vreme, kada je radila u dečjem vrtiću, nije bila svesna njihove moći", rekla je.

Dinej je bila prva novinarka kojoj je Dajana dala intervju. To je bilo mnogo pre nego što je slavnom televizijskom voditelju Martinu Baširu izgovorila čuvenu rečenicu: “Troje nas je u braku”.

Njih dve postale su komšinice godinu dana pre nego što se Dajana udala za princa Čarlsa, odnosno nekoliko sedmica pre nego što je objavljeno da su se verili. Dajana je bila stidljiva i bez samopouzdanja. Vraćajući se s posla, brzo bi ušla u lift noseći narandže ili čokolade s novinama u rukama. Nosila je jako malo šminke i ostavljala je utisak kao da želi da bude nevidljiva. Nakon što je njena fotografija osvanula na naslovnicama britanskih novina, Dinej i njena porodica su bili u šoku. Nisu mogli da veruju da je stidljiva vaspitačica u dečjem vrtiću s budućim engleskim kraljem. Nakon toga njihova je zgrada neprestano bila pod opsadom.

Posmatrala sam kako joj sve to postaje previše stresno. Svakog jutra pokušavala je da uđe u svoj automobil, fotografi su jurili za njom, nadajući se da će je zaustaviti i uspeti da naprave što više snimaka. No stvari su tada postale dramatičnije, a zvuk užurbanih motora i automobila koji su je proganjali postajao je sve više preteći.

Zato je nije previše iznenadila Dajanina odluka da izađe u javnost s prvom izjavom, pogotovo jer joj Čarls nije ponudio pomoć sa znatiželjnim novinarima. Tada je sve krenulo, Dajanina priča iz dubine duše prvi put je bila zabeležena na papiru.

foto: Profimedia

"Potpuna je ludost videti stvari napisane o meni i njemu, a niko ih nije izgovorio. Ne znam šta budućnost donosi. Niko me nije savetovao šta da radim u ovoj situaciji, mislim da kraljevska porodica nije svesna šta se događa. Barem nismo o tome razgovarali kad smo bili u Norfolku", piše na početku njene ispovesti.

Ispričala je kako se noću iskradala iz stana kako bi izbegla reportere na putu za proslavu Čarlsovog 32. rođendana. "Imala sam vrlo brzog i spretnog vozača tada. Svoj novi auto ostavila sam parkiran na jednom mestu i onda smo drugim otišli za Norfolk. Nažalost, neko je otkrio da imam novi auto i čak kad bi se miljama daleko parkirala oni bi ga pronašli", rekla je Dajana.

Dajana je bila uverena kako ju je kraljevska porodica odobravala samo zato jer je bila devica, što novinarka nije zapisala u intervjuu. Umesto toga napisala je rečenicu “Ne znam zašto me zapravo vole”.

"Vidite, moja sestra Sara izlazila je s Čarlsom prošle godine i puno je o tome pričala novinarima i previše, pa je sada prošlost. Ja sam dobra jer nemam nikakvu pozadinu iza sebe. Nisam skakala iz jednog kreveta u drugi. Nisam ni imala priliku za tako nešto, tek mi je 19 godina", ispričala je Dajana i dodala:

"Ali ljudi su uvek nastojali da nešto iskopaju o meni. Poput one priče da sam se s Njegovim Visočanstvom susrela u kraljevskom vozu usred noći. Jednostavno nisam mogla verovati. Nikad nisam bila u tom vozu". Novinarka je kasnije saznala kako je zapravo bila reč o Kamili Parker Bouls, Čarlsovoj dugogodišnjoj ljubavnici.

foto: Profimedia

Kurir.rs / Azra.ba, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track