GRADONAČELNIK KJOTA JE PISAO KIM, A SADA SE ZNA I ŠTA! Kada vidite REČI koje joj je uputio, shvatićete koliku je ŠTETU starleta napravila! (FOTO)
Foto: Profimedia, screenshot

BAHATA ZVEZDA

GRADONAČELNIK KJOTA JE PISAO KIM, A SADA SE ZNA I ŠTA! Kada vidite REČI koje joj je uputio, shvatićete koliku je ŠTETU starleta napravila! (FOTO)

Pop kultura -

Gradonačelnik Kjotoa Daisaku Kadokava, zaljubljenik u kimono, poslao je pismo američkoj starleti i rijaliti zvezdi Kim Kardašian Vest, u kome traži od nje da ponovo razmisli o tome da "kimono" ne bude ime njene nove marke donjeg rublja.

Starleta Kim Kardašijan, koja ima 134 miliona pratilaca na Instagramu, prošle sedmice je pokrenula pravu buru na društvenim mrežama kada je predstavila kolekciju donjeg veša koja nosi ime tradicionalnog japanskog odevnog predmeta.

foto: Profimedia

"Kimono je tradicionalna etnička haljina koja se u našoj bogatoj prirodi i istoriji održava uz neumorne napore i studije naših prethodnika. To je kultura koja se neguje i prenosi sa pažnjom", napisao je Kadokava, koji je poznat po tome što kimono nosi i dok obavlja službene dužnosti.

foto: Profimedia

Ne samo Japanci, već i strani turisti često šetaju Kjotom i nose kimono, naveo je on, dodajući da njegov grad pokušava da registruje "kimono kulturu" na UNESKO-vom popisu nematerijalne kulturne baštine.

foto: Printskrin

"Smatramo da su imena za kimono imovina koju dele svi ljudi koji vole kimono i njegovu kulturu, te stoga ne bi trebalo da bude monopolizovan", naveo je Kadokava.

Poruka je Kardašijanovoj poslata na engleskom jeziku poštom i mejlom i postavljena na službenoj Fejsbuk stranici gradonačelnika.

Kurir.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja