VELIKI INTERVJU NINE JANKOVIĆ: Lepa glumica progovorila o majčinstvu, sinu, napornim snimanjima, a za sve  mame ima JEDNU genijalnu poruku!
Foto: Marina Lopičić

INTERVJU

VELIKI INTERVJU NINE JANKOVIĆ: Lepa glumica progovorila o majčinstvu, sinu, napornim snimanjima, a za sve mame ima JEDNU genijalnu poruku!

Pop kultura -

Harizmatična glumica potpuno je posvećena porodici, ali i dalje na snimanja odlazi potpuno spremna. Postoje uloge o kojima sanja, ali odigrala je mnoge o kojima drugi sanjaju

Od Nine Janković očekuje se samo najbolje. Već u njenom prvom filmu "Montevideo" odmah su se videli posebnost, talenat i stav koji su joj uz lepotu doneli popularnost i poštovanje. Mediji je prate u stopu, ne samo zbog odličnih uloga već i zbog privatnog života i braka s bankarom Matejom Dičićem, s kojim ima sina Vukašina. Ovih dana glumica nastavlja snimanje serije koja je pomerila granice naše filmske produkcije.

Koliko će vam četvrta sezona serije "Ubice moga oca" biti fizički zahtevnija od prethodnih? - Biće više uviđaja, Jelena se nakon oporavka vraća u punom sjaju i u tom smislu jeste napornije.

Hoće li doći do razrešenja misterije? - Kad pratim serije, ne volim da mi iko otkrije šta će da se desi, pa ne volim ni ja drugima da pričam. Mislim da je bolje da se što manje zna. Svakako, biće dosta razrešenja u raznim slučajevima, a biće i novih slučajeva. Četvrta sezona će biti baš napeta i zanimljiva.

Uzgred, kada vas Vuk Kostić zove "srećo", da li je to u scenariju ili njegova uzrečica? - To jeste njegova uzrečica, ali ju je scenaristkinja Nataša Drakulić prisvojila i sad je već i u scenariju. On je izgovara privatno i iz njegovih usta to zvuči stvarno prirodno.

foto: Stefan Jokić

ULOGE SU VAŽNIJE OD LEPOTE Kakav je vaš odnos s rediteljima? Koliko ste poslušni? - Dolazim spremna na snimanje i volim da predlažem, ali isto tako želim da čujem reditelja. Umem da ga čujem, što je bitno. Nisam tvrdoglava. Volim dobar savet.

Postoji li nešto što biste voleli i nadate se da ćete igrati? - U pozorištu bih volela da igram ledi Magbet. To je nešto drugačije, što nisam igrala do sada.

U pozorištu ste igrali Anu Karenjinu. Kako ste se osećali u ulozi žene rastrzane između prevare, ljubavi i deteta? - Uživala sam. Tek sada, kada sam zrelija, kada i sama imam dete, igram je lakše i više je razumem. Tek sada mi je legla.

Predstava "Ljubav i moda"? - Ne igram je više. Nisam se vratila u tu predstavu.

Da li vas nervira što se vaša lepota često ističe u prvi plan? - Ume da bude naporno, ali ne mogu da idem protiv toga i govorim ljudima da to ne čine. Nije u pitanju nešto ružno, pa da mi bude strašno. Naravno da je za glumca bolje da njegove uloge budu to o čemu će se pričati, a ne lepota, ali svakako mislim da imam i takvih uloga o kojima se pričalo, kao što je Valerija u "Montevideu".

Da li vam je to najdraža uloga? - Imam dosta dragih uloga, ali Valerija mi je prva i, kada je posao u pitanju, ta prva ljubav zaborava nema. Volim kada se pomučim dok radim i tražim rešenje sa više strana. Pored Valerije, izdvojila bih Inge iz serije "Vere i zavere", moju najtežu uloga dosad.

U kojoj ste ulozi najviše - vi, Nina Janković? - U Mili, u predstavi "Hipnoza jedne ljubavi", koju je napisao i režirao Duško Kovačević. Izvodi se u Zvezdara teatru. Još dok je pisao komad, Duško je rekao da piše ulogu za mene, što mi je strašno drago. Kada sam je dobila, bila sam presrećna.

Da li ste pomalo netrpeljivi po prirodi? - Ne, uopšte nisam takva. Samo ne dam na sebe. Otkad imam dete, ne volim da trošim svoje vreme na gluposti ili stvari koje smatram nebitnim.

BEZ TELEVIZIJE Vaš sin Vukašin u aprilu je proslavio prvi rođendan. Kakvi su dani kad dečačić prohoda? - Napeti. Nekad mi je lakše, nekad teže. Zna da padne, što je bitno. Naučio je i da siđe s kreveta, te teže stvari je savladao. U tom smislu mi je lakše. Sada samo gledam da ne pojede nešto što ne bi trebalo. Papira je dovoljno pojeo i nije mu ništa.

foto: Privatna Arhiva

Kupujete li mu mnogo igračaka? - Ima ih dosta. Neke smo nasledili, neke dobili, bio mu je prvi rođendan... Igračke ne kupujem, ja sam njemu najveća igračka. Nas dvoje se igramo i to mi je najlepše. Čitamo knjige, on voli da okreće strane i priča na nekom svom jeziku. Želim da mu stvorim naviku čitanja pred spavanje. Još je mali, ali volela bih da stignemo do toga da ga tako uspavljujem.

Dajete li da nosi odeću beba vaših prijatelja, rođaka? - Da. Sharing is caring. Deliti je dobro.

Kako sa suprugom delite obaveze? - Mateja je sa njim bio ceo vikend, ja sam snimala. I to ide tako. On ima normalno radno vreme, za razliku od mog. Ali oboje smo tu. Vukašin je dobra beba, voli da se druži i uživa s decom, što mi se sviđa. Ima veselu narav. Čuvaju ga bake, deke i Veka, žena koja je s nama.

Da li vas prepoznaje na ekranu? - Mi uopšte ne gledamo TV. Najviše slušamo muziku i kad mu pustim crtani na telefonu dok smo, recimo, u kolima, on stavlja mobilni na uvo, jer je navikao da sluša. Ne teram ga da ih gleda na TV kad ga ne zanimaju. Ima crtać pored sebe, a to sam ja. Gledam da budem što manje na telefonu kad sam s njim, kako bih mogla da mu se posvetim.

Kakva je ljubav kad dođe dete? - Snažnija.

NA JESEN U TERETANU Da li se, poput mnogih, družite trenutno samo s ljudima koji imaju decu? - Ne. Dosta mojih prijatelja s klase nema decu, pa se i dalje družimo. Mateja i ja često se viđamo s prijateljima. Ne izlazim preterano, ali nisam ni vezana za kuću. Iskreno, nemam ni snage za izlaske.

Imate li vremena za čitanje i gledanje filmova? - Trudim se da imam. Zasad čitam scenarije koje radim, pa nemam vremena za knjige. Njih ostavljam za more. Gledam serije. Trenutno pratim "Nevine laži".

Koji lik vam se najviše sviđa? - Hmm... Meril Strip je sjajna.

Kakvi su vam planovi za letovanje? - Bili smo na odmoru početkom juna i nadamo se da ćemo i u avgustu, pre početka posla na jesen. Imaću vremena da nakupim malo energije za dalje snimanje.

Radite li nešto na svom izgledu? - Nameravam da počnem da vežbam. Trenutno nemam ni vremena ni snage, trčkaram oko malog. Ali od septembra bih volela da se malo više posvetim treninzima. Redovno negujem kosu, lice i telo.

Da li ste pristalica firmiranih i skupih proizvoda, ili kombinujete? - Kada su lice i kosa u pitanju, biram samo kvalitetno. Imam osetljivo lice, a kosa mi se oštećuje jer je svakog dana pod nekim tretmanom, tako da moram ozbiljno da se posvetim njenoj nezi. To radim u jednom salonu, da mi nije bilo njih, ko zna kakva bi mi bila kosa.

Kakvi su vam dalji planovi? - S Gordanom Kičićem sam snimila film "Realna priča", za koji je on napisao scenario i režirao ga. Reč je o porodičnoj priči i mislim da će biti pun pogodak i svakome zanimljiva.

IMAMO GENIJALNE LJUDE Da li ste zadovoljni što se kod nas snima mnogo više nego ranije? - Drago mi je, naravno, jer konačno se snima! E, još kad bismo mogli na jednoj ulozi da radimo duže, da tokom snimanja menjamo izgled i eksperimentišemo, onda bi i kvalitet bio još bolji. Imamo genijalne reditelje, glumce, kamermane... Evo, "Senke nad Balkanom" i "Ubice" su baš na visokom nivou i mislim da sve serije mogu da nam budu takve. Tu se vidi da možemo da imamo svetski kvalitet, treba nam samo malo više vremena i sredstava.

(Ljilja Jorgovanović, Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track