DOMINACIJA! Popularna saga favorit na dodeli Emi nagradaIgri prestola čak 32 nominacije
Foto: Printscreen

Dominacija

DOMINACIJA! Popularna saga favorit na dodeli Emi nagradaIgri prestola čak 32 nominacije

Pop kultura -

Uveliko traju pripreme za glamuroznu dodelu Emi nagrada, koja će biti održana u septembru, a već se znaju i favoriti! Serija "Igra prestola" pokupila je čak 32 nominacije, što znači da su apsolutni rekorderi u istoriji dodele koja će ove godine biti održana 71. put.

Saga, koja je trajala osam sezona, prva je dramska serija koja je u jednoj godini zaradila toliko nominacija. Takođe, Kit Harington, koji u seriji glumi Džona Snežnog, nominovan je prvi put za istaknutog glavnog glumca i drugi put za Emi nagradu.

foto: profimedia

"Bilo je to neverovatno putovanje sa Džonom Snežnim. Oduševljen sam što sam nominovan", rekao je Kit za US vikli.

I njegova koleginica Emilija Klark dobila je nominaciju za glavnu žensku ulogu u dramskoj seriji, koja je počela da se emituje 2012.

foto: Profimedia

Zanimljivo je da je "Igra prestola" osvojila prethodnih godina tri Emija. Prošle godine je nagradu za najbolju sporednu ulogu pripala Piteru Dinklidžu.

I pop pevačica Bijonse nalazi se na listi nominovanih za Emi nagrade zbog svog lajv koncerta iz 2018. godine, tj. filma "Homecoming", koji je premijerno prikazan na Netfliksu u aprilu ove godine. Bijonse je nominovana u čak šest kategorija.

foto: Profimedia

Glumac Bili Porter dobio je svoje mesto na listi, i to nominaciju za izvanrednog glavnog glumca u seriji "Pose". On je prvi crni gej glumac koji je nominovan u kategoriji vodećeg glumca.

foto: Tvitter screenshot

Ovogodišnje uručenje Emi nagrada biće održano u Los Anđelesu 22. septembra. Emi nagrade uručuju se za poseban doprinos američkoj televizijskoj industriji u različitim sektorima.

Trljaju ruke Zaradili milione

Sajt Brajt sajd je početkom juna objavio listu najplaćenijih glumaca, na kojoj su dominirali upravo glumci iz "Igre prestola". Kit Harington je od serije zaradio 12 miliona, Emilija Klark, koja je glumila Deneris Targerjen, pokupila je 13 miliona, dok je Piter Dinklidž inkasirao 15 miliona dolara.

Kurir.rs/ M. T./ Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track