Najnovije vesti

KULTNI STIHOVI KRIJU PORODIČNU TAJNU: Ovaj naš SLAVNI MUZIČAR potomak je  Gavrila Principa! A onda je otkrio JEZIVU ZAVERU izdajnika
Foto: Ilustracija

Budi samo svoj

KULTNI STIHOVI KRIJU PORODIČNU TAJNU: Ovaj naš SLAVNI MUZIČAR potomak je Gavrila Principa! A onda je otkrio JEZIVU ZAVERU izdajnika

Pop kultura

Zoran Kostić Cane iz popularnog benda "Partibrejkersi" krije u svom porodičnom stablu interesantnu stavku, koja, kako mnogi navode, u mnogome opisuje njegovu prirodu.

 

Vođa grupe "Partibrejkersi" otkrio je da je u porodičnoj vezi sa čuvenim Gavrilom Principom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvala druze! Foto Alek Gligoric

Објава коју дели cane (@partibrejkers.cane) дана

"Ja sam potomak Gavrila Principa. Majka Gavrila Principa i moj pradeda su rođeni brat i sestra… Mi smo porodično partibrejkeri. Mi smo partibrejkeri kroz epohu i vreme", rekao je Cane.

 

Tom prilikom pokušao i da razjasni neke stvari u vezi sa Principom.

"Svašta se pisalo o Gavrilu. Najgore je što su nas učili je to da je njegov metak ubio trudnu ženu. Nije istina. Sofija Hotek nije bila trudna. Ona je dva meseca pre dolaska u Sarajevo imala težak pobačaj. To čak nisu sami Austrijanci smislili već naši austrijski učenici. Suština je da je to bila borba za slobodu. Nije mogao on da napiše molbu "Ej, Ferdinande nemoj da nas ugnjetavaš", rekao je muzičar, pa dodao: "Jer kako god gledaš kroz istoriju mi smo hteli da budemo Austriji pri ruci, ali uvek smo bili zloupotrebljeni. Gavrilo nije bio sam. Tu su bili i Hrvati, muslimani. Mehmedbašić je imao namazan nož otrovom i hteo je da cara ubode u samoj sarajevskoj većnici. Čabrinović je bacio bombu. Gavrilo je iz trećeg pokušaja uradio to što je uradio. Kao što znamo, hteli su cara da ubiju i Tin Ujević i ekipa. Gavrilo je sa svojih nepunih 19 godina dao život da bismo svi mi živeli zajedno", zaključuje Cane, za Nedeljnik.

 

Ovo je, donekle, i pravo objašnjenje Canetove težnje da zauvek "ostane slobodan i samo svoj", kako i idu stihovi njegove svima poznate pesme.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Nedeljnik/Foto Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...