IZLOŽBA TESLA SVEČOVEK U KUĆI ĐURE JAKŠIĆA! Anita Kunić: Malo je jedan život da naslikam sve o Tesli! On je istinski ponos vrednih krajiških Srba!
Foto: Privatna Arhiva

vredno

IZLOŽBA TESLA SVEČOVEK U KUĆI ĐURE JAKŠIĆA! Anita Kunić: Malo je jedan život da naslikam sve o Tesli! On je istinski ponos vrednih krajiških Srba!

Pop kultura -

Samostalna izložba slika i crteža o najvećem srpskom naučniku autorke Anite Kunić pod nazivom "Tesla svečovek - poruka vekovima" biće otvorena u nedelju u 19 časova u Kući Đure Jakšića.

foto: Privatna Arhiva

Anita za Kurir kaže da se Nikoli Tesli dive svi narodi, a da Srbi pogotovu treba da budu ponosni "na najboljeg među njima". "Tesli se dive svi narodi, a mi krajiški Srbi treba da se ponosimo njime kao najboljim među nama, sinom svetlosti, oličenjem svakog dobra, mirotvorcem, čovekoljupcem koji je celi svoj život žrtvovao za dobrobit čovečanstva. To se može samo Hrista radi, slave radi nikako, jer se darovi kakve je Tesla imao dobijaju samo velikim odricanjima, poznatim svetom pravoslavnom učenju", ističe umetnica i dodaje:

foto: Privatna Arhiva

"On je najsjajniji ukras i istinski ponos vrednih krajiških Srba, koje večno prati teška i bolna sudbina, klevete i poniženja. Tesla svečovjek, dobrotvor za celo čovečanstvo, zaslužuje da mu se ime spominje u vekove, da se za istinu o njemu svi žrtvujemo, svako koliko i kako je u mogućnosti. Paralelno sam slikala Teslu i čitala o njemu, iz proverenih izvora crpila informacije. U tome mi je pomogao Milovan Matić, pisac o Nikoli Tesli. Tesla oduševljava kako intelektom tako i duhom, izdržljiv, duhovan, duhovit, jednostavan, s godinama sve šarmantnijih izraza lica i pokreta. Malo je jedan život za naslikati sve o Tesli", zaključila je Anita Kunić, koja će na postavci predstaviti svoja ulja na platnu, ulja na dasci i crteže na kojima je naš najveći naučnik.

foto: Privatna Arhiva

Izložba će biti otvorena do 18. avgusta u Kući Đure Jakšića.

Kurir.rs / Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track