Najnovije vesti

GLUMCI PODELJENI U DVE KOLONE: Nušićijada na Dorćolu i u Ivanjici, a gosti od Marije Šerifović do Zorana Kesića!
Foto: Damir Dervišagić

Ništa novo

GLUMCI PODELJENI U DVE KOLONE: Nušićijada na Dorćolu i u Ivanjici, a gosti od Marije Šerifović do Zorana Kesića!

Pop kultura

Jubilarno deseto izdanje organizuje opština, kao i NVO, a gosti će biti, na jednoj strani, Tanja Bošković, Petar Strugar i Ljubomir Bandović, a na drugoj - Petar Božović, Lane Gutović i Tihomir Stanić

Festival Nušićijada i ove godine će biti održan u dve kolone, jednu organizuje opština Ivanjica, a drugu nevladina organizacija koja je osmislila program pre jednu deceniju.

Takozvana Prognana Nušićijada dešava se od 23. do 25. avgusta na beogradskom Dorćol placu i imanjima u okolini Ivanjice, a organizatori najavljuju učešće brojnih umetnika, humorista, novinara i aktivista.

Na trodnevnom festivalu publiku će zabavljati i naterati je da se zamisli Marko Vidojković, Nenad Kulačin, Petar Božović, Lane Gutović i Tihomir Stanić. Nastupiće i humoristi i novinari poput Zorana Kesića, Draže Petrovića, Mićka Ljubičića, Voje Žanetića i Miodraga Stošića.

foto: Damir Dervišagić

Nušićijada pod sloganom "Prognana a slobodna, druga a deseta" okupiće i pisce, izdavače, dramaturge, reditelje i aktiviste: Petra Arbutinu, Milana Ćulibrka, Minju Bogavac, Zorana Hamovića, Vladana Slavkovića i Gutu Grubačkog.

foto: Damir Dervišagić

Festival Nušićijada u organizaciji opštine održava se u Ivanjici od 22. do 26. avgusta. Već tradicionalno u ulozi Branislava Nušića i ove godine je glumac Milan Milosavljević, koji će na svečanom otvaranju desete, jubilarne Nušićijade preuzeti ključeva grada i proglasiti trodnevni režim življenja male srpske varoši. Posetiocima festivala pokloniće se glumci Kraljevačkog pozorišta s predstavom "Ožalošćena familija", Ljiljana Stjepanović, Tanja Bošković, Rade Marković, Mina Lazarević i Ljubomir Bandović sa dva sjajna komada "Čorba od kanarinca" i "Veliki talas" Zvezdara teatra, kao i glumci amaterskog pozorišta iz Ivanjice.

foto: Damir Dervišagić

Dobrodošlicu svim posetiocima Nušićijade u posebnom, autentičnom ambijentu bine "Okruglo pa na ćoše" poželeće glumciPetar Strugar, Uroš Jovčić i Đorđe Stojković u "Bojama šteka", dok će im večernje časove kroz kabare program ulepšati Ivan Bekjarev.

foto: Nemanja Nikolić

U muzičkom delu programa nastupiće grupa Ortodoks Kelts, Marija Šerifović, Željko Samardžić i Dejan Petrović i njegov Big bend.

Kurir/ Foto: Damir Dervišagić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...