Najnovije vesti

POČELI 54. FILMSKI SUSRETI U NIŠU! Gorici Popović uručena nagrada PAVLE VUISIĆ: Bila je čast glumiti sa takvom veličinom kao što je to bio Paja!
Foto: M.S.

Pavle Vuisić

POČELI 54. FILMSKI SUSRETI U NIŠU! Gorici Popović uručena nagrada PAVLE VUISIĆ: Bila je čast glumiti sa takvom veličinom kao što je to bio Paja!

Pop kultura

Niš je večeras postao grad glumaca. Naša poznata glumica Gorica Popović dobila je prestižnu nagradu "Pavle Vuisić". Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović je po tradiciji predao ključeve Niša, predsednici žirija 54. Filmskih susreta, glumici Neli Mihajlović.

 

- Pavle i ja smo malo glumili zajedno. Sećam se filma gde sam ja glumila taksistu, a on nekog čistača cipela. Imala sam tremu, a on je bio namršten nešto. Ja nisam vozila tada i bojala sam se da li ću da ukočim na vreme. Bila je čast biti s njim partner, ostao mi je u dragom sećanju. Ovo je kruna mog glumačkog rada, pogotovu što se dodeljuje u Nišu i od kolega. Ja ne stavljam ovde tačku, stavljam zarez. Hvala vam Nišlije - rekla je Popovićeva kojoj su pošle suze tokom obraćanja Nišlijama.

 

1 / 11 Foto: M.S.

 

Ona je istakla da je vrlo važno što Filmski susreti opstaju više od pet decenija i da je niška publika ono što čini velikom ovu manifestaciju.

 

Na prepunoj Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, umetnici su dobili bučne aplauze od preko 3.000 građana u publici.

 

Glumci su do tvrđave došli crvenim tepihom, a u pojedinim trenucima su mnogi jedva hodali od dece i fanova koji su tražili sekunde od omiljenih glumaca da bi dobili autogram ili snimili zajednički selfi.

 

Festival je otvoren filmom "Delirijum tremens", reditelja Gorana Markovića.

 

Nagrada "Pavle Vuisić" se dodeljuje za doprinos umetnosti, a Gorica je naklonom zahvalila na ovako visokom priznanju, proglasila festival otvorenim, nakon čega je počeo tradicionalni vatromet.

 

foto: M.S.

Kurir.rs, M.S. / Foto: M.S

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...