PRAVO VREME ZA UČENJE STRANOG JEZIKA: Večita dilema roditelja je kada početi sa učenjem stranog jezika
Foto: Promo

EQUILIBRIO KIDS

PRAVO VREME ZA UČENJE STRANOG JEZIKA: Večita dilema roditelja je kada početi sa učenjem stranog jezika

Pop kultura -

Najbolje vreme da dete započne sa učenjem stranog jezika je period između 3. i 4. godine rekli su nam u jezičkom centru “EQUILIBRIO KIDS” koji dugi niz godina veoma uspešno organizuje kurseve engleskog i nemačkog jezika za decu od 3 do 10 godina.

Često se dešava da se roditelji ne slažu sa ovom činjenicom, međutim, upravo ovaj period u životu svakog deteta je ključan za usvajanje stranog jezika, zato što dete istovremeno usvaja i maternji jezik i govorni aparat je veoma fleksibilan. Dete u ovom uzrastu potpuno spontano, sa lakoćom i što je najvažnije, kroz igru i pesmu, usvaja reči i izraze na stranom jeziku.

Između 3. i 4. godine života, dete usvaja glasove koje čuje u svojoj blizini. Ono uči oponašajući ono što čuje i samim tim, vrlo lako usvaja i pravilan izgovor.

Pored toga bitno je da dete započne sa učenjem stranog jezika u najranijem uzrastu. Za uspešno usvajanje stranog jezika ključnu ulogu ima način na koji dete uči, metod koji se primenjuje, kao i ambijent u kome se odvija nastava.

Kompletan nastavni proces u centru “EQUILIBRIO KIDS” odvija se isključivo na ciljnom jeziku sa posebnim akcentom na osamostaljivanju u aktivnoj komunikaciji, čak i kada su u pitanju najmlađi polaznici - predškolci.

foto: Promo

Jezičke veštine se usvajaju postepeno, počevši od razumevanja odslušanog i izgovorenog sadržaja i bazične komunikacije u najranijem uzrastu, pa do paralelnog razvoja svih jezičkih veština: čitanje, pisanje, slušanje i govor koje se neguju kod osnovaca.

Metod koji se primenjuje u ovom centru podrazumeva spontano usvajanje jezika kroz mnogo interaktivnih jezičkih igara i aktivnosti koje podstiču logičko zaključivanje i pomažu našim polaznicim da sruše jezičke barijere i oslobode se u komunikaciji u okviru realnih životnih situacija, bliskim dečijem okruženju.

Igra je ključni faktor uspešnog usvajanja stranih jezika kod dece

Ono što je veoma bitno jeste da deca učenje stranog jezika dožive kao igru i na taj način oni će učiti brzo i lako, neće stvarati barijere, strah od greške ili blokadu pri komunikaciji, što je najčešći problem kako dece školskog uzrasta, tako i odraslih.

Nastava engleskog i nemačkog jezika za decu u jezičkom centru “EQUILIBRIO KIDS” je 100% na stranom jeziku i tome se deca vrlo brzo i lako prilagode.

foto: Promo

Ukoliko dete započne sa učenjem stranog jezika između 3. i 4. godine, već oko 18. godine može dostići nivo znanja izvornog govornika.

Kako bi dete to zaista uspelo, najbitnije je održavati kontinuitet u učenju stranog jezika. Ukoliko dete napravi pauzu u učenju, najbolje što se može desiti je da stagnira, ali u najvećem broju slučajeva, ukoliko dete nema kontakt sa stranim jezikom, njegov nivo znanja će znatno opasti.

Učestvovanje roditelja u procesu usvajanja stranog jezika kod dece

Ono što jezički centar “EQUILIBRIO KIDS” ističe je to da su roditelji saradnici u procesu usvajanja stranog jezika svog deteta. Zato je veoma bitno da uvek budu u toku kako kada je u pitanju pređeno gradivo, tako i kada je u pitanju individualni napredak deteta. Upravo zbog toga, roditelji jednom mesečno dobijaju izveštaj od profesora pisanim putem.

Benefiti pohađanja kurseva engleskog i nemačkog jezika za decu u jezičkom centru “EQUILIBRIO KIDS”

S obzirom na to da deca u Centru jezik uče u malim, mentorskim grupama, profesor ima dovoljno vremena da se podjednako posveti svakom detetu i konstantno prati njegov napredak.

Pored učenja stranih jezika, profesori aktivno učestvuju u otkrivanju i razvijanju dečijih talenata, podsticanju njihove mašte i kreativnosti.

Jezički centar “EQUILIBRIO KIDS” možete kontaktirati na broj telefona 061 26 10 328

Ili posetite sajt www.kursevizadecu.com.

Ukoliko vas interesuju kursevi engleskog i nemačkog jezika za decu od V do VIII razreda, predlažemo vam EQUILIBRIO JUNIOR SCHOOL – www.kursevizaosnovce.rs.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track