OPERA NA VODI ZA JUBILEJ NARODNOG POZORIŠTA: Najlepše arije na otvorenom!
Foto: Tanjug

spektakl

OPERA NA VODI ZA JUBILEJ NARODNOG POZORIŠTA: Najlepše arije na otvorenom!

Pop kultura -

Povodom 100 godina od osnivanja ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, 14. septembra na Sava promenadi, šetalištu u okviru Beograda na vodi, biće održan besplatan gala koncert "Opera na vodi".

U okviru tog spektakla na otvorenom, koji se održava drugu godinu zaredom, publika će imati priliku da uživa u popularnim arijama, duetima i horovima iz poznatih opera koje su najvećim delom zastupljene na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta. Pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića i Đorđa Stankovića, uz Orkestar i Hor, učestvovaće prvaci Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Kao specijalni gost nastupiće mecosopran iz Nemačke Sanja Anastasija. Koncert će režirati Ivana Dragutinović Maričić.

foto: Ana Paunković

Direktorka Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović najavila je bogat program na koncertu, ali i obnovu opere "Madam Baterflaj" u Narodnom pozorištu. "Postavićemo i operu "Evgenije Onjegin" Petra Iliča Čajkovskog, jer se uskoro navršava 120 godina od njene premijere", kazala je Jasmina.

Kurir.rs / Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track